• FRISS

  Üzemeltető: Blogger.
  2017. október 27., péntek

  Rejtélyes fénylő gömb jelent meg Észak-Szibéria egén


  Csütörtök este egy hatalmas, fénylő gömb tűnt fel Észak-Szibéria egén. A helyi lakosok elmondták, hogy végigfutott hátukon a hideg a kísérteties látványtól. - írja a The Siberian Times. 

  Az erdő felett lebegő fénylő golyóbis tisztán látható volt az Északi-sarkkörön fekvő Szalehard városból, de másutt is megpillantható volt a szibériai égen. A gömb néhány perc múlva sarló alakúvá halványodott, végül teljesen eltűnt az égboltról, mesélte Alekszej Jakovlev, aki káprázatos fotókat készített a jelenségről. Bár a fény forrása egyelőre még ismeretlen, többen arra gondolnak, hogy az orosz hadsereg által felbocsátott rakéta okozta a rendkívüli tüneményt az éjszakai égbolton. Az egyik Topol-M típusú interkontinentális ballisztikus rakéta pont a vidék felett haladt el, és lehet, hogy ez bolygatta meg a légkört úgy, hogy létrejöjjön a sarki fényhez hasonló jelenség.


  Közzétette: www.fenyorveny.hu 
  Ha tetszett a cikk, oszd meg ismerőseiddel is, még több érdekességért, képért és videóért pedig látogass el FACEBOOK oldalunkra! Vagy iratkozz fel a napi hírlevélre, hogy ne maradj le a friss hírekről!
  Forrás: The Siberian Times, Origo.hu

  • Blogger Comments
  • Facebook Comments
  Item Reviewed: Rejtélyes fénylő gömb jelent meg Észak-Szibéria egén Rating: 5 Reviewed By: Sandal - Bárány Tünde Nikoletta
  Scroll to Top