• FRISS

  Üzemeltető: Blogger.
  2017. május 17., szerda

  Koncentráció, meditáció: A nyílvessző és az íj

  A koncentráció a nyílvessző. A meditáció az íj.
  Amikor koncentrálunk, egész erőnket valakire vagy valamire irányítjuk, hogy annak titkait felderítsük. Amikor meditálunk, korlátozott tudatunkból egy magasabb tudatba emelkedünk, ahol a csend fenséges tágassága uralkodik.

  A koncentráció magához akarja ragadni azt a tudást, amelyre irányul. A meditáció azonosulni akar azzal a tudással, amelyet keres.
  A koncentráció nem engedi meg a zavarónak, a tolvajnak, hogy birodalmába behatoljon. A meditáció beengedi. Miért? Csak azért, hogy tetten érje a tolvajt.
  A koncentráció a parancsnok, aki a szétszórt tudatot figyelemre inti.
  A koncentráció és a sziklaszilárd következetesség elválaszthatatlan, sőt egymástól függő isteni harcosok.
  A koncentráció párbajra hívja ki, és legyőzi az ellenséget. A meditáció, csendes mosolyával, letompítja az ellenség kihívását.
  A koncentráció azt mondja Istennek: "Atyám, hozzád jövök." A meditáció azt mondja Istennek: "Atyám, gyere hozzám."
  A törekvőnek két igazi tanítója van: a koncentráció és a meditáció. A koncentráció mindig szigorú a tanítvánnyal, a meditáció csak néha-néha. De mindkettejük legmélyebb érdeke az, hogy a tanítvány haladjon.
  Közzétette: www.fenyorveny.hu 
  Ha tetszett a cikk, oszd meg ismerőseiddel is, még több érdekességért, képért és videóért pedig látogass el FACEBOOK oldalunkra! Vagy iratkozz fel a napi hírlevélre, hogy ne maradj le a friss hírekről!  Sri Chinmoy
  • Blogger Comments
  • Facebook Comments
  Item Reviewed: Koncentráció, meditáció: A nyílvessző és az íj Rating: 5 Reviewed By: Sandal - Bárány Tünde Nikoletta
  Scroll to Top