• FRISS

  Üzemeltető: Blogger.
  2017. február 1., szerda

  Szellemi törvények: A megfelelés törvénye

  A megfelelés törvénye, azaz az analógia azt jelenti: "Mint fent, úgy lent, mint lent, úgy fent. Miként a legkisebben, azonképpen a legnagyobban, miként bent, úgy kint." A törvény azt is jelenti, hogy egy adott tartalomhoz mindig egy adott forma illik - a tartalom és a forma azonos.
  Amennyiben én tudattal rendelkezem, akkor minden sejtnek, minden naprendszernek és az egész univerzumnak is van tudata. Minden létezőnek a létezés minden szintjén megvan a megfelelője.
  Amikor valamely szinttel ismerkedem, és azt megismerem, voltaképpen minden szintet megismerek, hiszen ezek egymásnak megfelelnek. Az ember, mint mikrokozmosz, pontos képe a makrokozmosznak, hiszen Isten a maga képmására teremtett bennünket.
  Ez a törvény a legkisebbektől a legnagyobbakig mindenre érvényes: a mágnességtől, az elektromos részecskéktől, az atomoktól, molekuláktól, biológiai sejtektől, szervektől és organizmusoktól kezdve az égitestekig, naprendszerekig, tejútrendszerekig és végül az egész univerzumig, sőt ugyanúgy érvényes a finomanyag szintjén és a szellemi szinteken.

  Az alábbiakban megpróbáljuk „leképezni” a világot:
  szellemi
  szubsztancia - mágnesség elektromosság
  szellem
  őserő-rezgés
  Isten
  szellem
  rezgés-őserő
  Isten
  fizikai
  szubsztancia - atomok
  molekulák
  Hermész Triszmegisztosz ókori bölcs ezt a törvényt a következőképpen fogalmazta meg: "Ami lent van, az azonos azzal, ami odafent van, és ami odafent van, az azonos azzal, ami lent van, ekképpen teljesítve be az Egyetlen csodaművét."
  Közzétette: www.fenyorveny.hu 
  Ha tetszett a cikk, oszd meg ismerőseiddel is, még több érdekességért, képért és videóért pedig látogass el FACEBOOK oldalunkra! Vagy iratkozz fel a napi hírlevélre, hogy ne maradj le a friss hírekről!  Kurt Tepperwein: A szellemi törvények
  • Blogger Comments
  • Facebook Comments
  Item Reviewed: Szellemi törvények: A megfelelés törvénye Rating: 5 Reviewed By: Sandal - Bárány Tünde Nikoletta
  Scroll to Top