• FRISS

  Üzemeltető: Blogger.
  2017. február 25., szombat

  Koncentrációs gyakorlatok: Belső virág meditáció

  Ehhez a gyakorlathoz szükséged lesz egy virágra. Nézd néhány másodpercig az egész virágot, a szemed legyen félig nyitott félig zárt helyzetben. Miközben koncentrálsz, próbáld meg azt érezni, hogy te magad vagy ez a virág. Ezzel egyidejűleg próbáld meg azt érezni, hogy ez a virág veled együtt szíved legmélyén növekszik.

  Azután fokozatosan próbálj a virágnak egy bizonyos szirmára koncentrálni. Érezd, hogy ez a szirom, amelyet kiválasztottál, valóság-léted csíraformája. Pár perc múlva koncentrálj ismét a teljes virágra, és érezd, hogy az az Egyetemes Valóság. Folytasd a gyakorlatot; koncentrálj váltakozva először a virágsziromra – valóságod csíraformájára – azután az egész virágra – az Egyetemes Valóságra. Mindeközben egyetlen gondolatot se engedj értelmedbe. Próbáld megőrizni értelmed teljes nyugalmát és csendjét.
  Egy idő után hunyd le a szemed, és próbáld meg a szívedben látni a virágot, amelyre eddig koncentráltál. Koncentrálj behunyt szemmel a szívedben lévő virágra ugyanúgy, ahogyan korábban a fizikai virágra koncentráltál.
  Közzétette: www.fenyorveny.hu 
  Ha tetszett a cikk, oszd meg ismerőseiddel is, még több érdekességért, képért és videóért pedig látogass el FACEBOOK oldalunkra! Vagy iratkozz fel a napi hírlevélre, hogy ne maradj le a friss hírekről!  Sri Chinmoy
  • Blogger Comments
  • Facebook Comments
  Item Reviewed: Koncentrációs gyakorlatok: Belső virág meditáció Rating: 5 Reviewed By: Sandal - Bárány Tünde Nikoletta
  Scroll to Top