• FRISS

  Üzemeltető: Blogger.
  2016. december 19., hétfő

  Szimbólumok/Állatszimbólumok: Párduc / Fekete párduc


  Párduc: merészség, egyedüllét, belső erő, kecsesség, könnyed mozgás, jó sprinter, nem kitartó, szenvedély, érzékiség, kifinomult érzékek, oltalmazás, újjászületés, vadász  A párduc, mint totemállat

  A párduc totemállatnak erős és védelmező jelenléte van. Ha ez a teremtmény a te totemállatod, akkor egy heves és agresszív védelmező áll melletted. A párduc a bátorság, erő és hősiesség szimbóluma. A párducot gyakran a Nappal is összekötik, szoláris rezgései vannak egyes kultúrákban (Dél és Közép-Amerikában). 
  A párduc totemmel rendelkező egyének általában olyan emberek, akik spirituális tudással jöttek erre a világra – egy mélyebb megértéssel a spirituális dolgok iránt. Ezek az emberek gyakran nagyon intuitívak, látók és sokan művészileg is teljesek. 

  Minden párduc közül a fekete párducnak van a legnagyobb misztériuma. Az anya szimbóluma, a sötét újholdé és az éjszaka erejét jelképezi. A fekete párduc bátorít minket, hogy megérthessük magunkban a sötét erőket, hogy megismerjük ezeket és hogy elűzzük a sötétség elleni félelmünket. Amikor a fekete párduc megjelenik az életedben, az a szenvedélyeid elengedését is szimbolizálja, egy új fázis kezdete az életedben. Egy olyan korszak, amikor felfedezed a vágyaid és megéled az álmaid. 
  A párduc totem az árnyék énünket hozza elő. Felteszi a kérdést, hogy mit is akar nekünk mondani a sötétebbik felünk? A szenvedélyeim segítenek vagy hátráltatnak ebben az időszakban? A helyes spirituális úton járok? Elnyomom a vágyaimat? Mások szükségét helyezem előtérbe? Jól átgondolom a cselekedeteimet? Védekező vagyok? Kit vagy mit akarok megvédeni? 
  Ha a párduc totem eljön hozzánk, figyelnünk kell belsőnk erejére, a belső állhatatosságunkra, a spirituális erőnk és bátorságunk állapotára. A párducok odahívnak, hogy megismerjük sötétebbik felünk, analizáljuk ezt az oldalunkat és meghatározzuk hajtóerejét. 

  Értelmezési kulcs: Az igazi erő és hatalom visszaszerzése
  Aktív időszak: Sötét éjjel, újhold, tél

  A párduc ősi és nagyon hajlékony totem. Az elnevezés rendszertanilag némileg zavaros, ugyanis a párduc név alatt többnyire a leopárd és a jaguár bizonyos fajtáira utalunk, bár néha a pumára is használják a párduc elnevezést. Ebben az írásban a Jaguár és a Leopárd családjába tartozó párducokat mutatom be, a pumát pedig külön címszó alatt tárgyalom. Mint a többi nagymacskafajta, a párduc is a merészség és a kegyetlenség szimbóluma. A párduc is agresszív és erőteljes állat, viszont nem nap szimbólum. Sőt, a fekete párduc kifejezetten hold-tulajdonságokat hordoz. A leopárdhoz tartozó párducfélék Afrikában, Kis- Ázsiában, Kínában és Indiában őshonosok, míg a jaguárok családjába tartozóak, az Amerikai Egyesült Államok délnyugati részén, Mexikóban, Közép-Amerikában és Dél-Amerikába egyes területein él. Mindkét faj nagyjából azonos vagy hasonló. Több mint ötszáz akaratlagosan mozgatható izma van. Ez sokat elárul a párduc totemű emberekről is: azt jelzi, hogy akaratuktól függően ők is képesek rengeteg dolgot csinálni. Hiszem számukra is csak elhatározás kérdése, és működésbe tudják hozni azokat a bizonyos mozgatható „izmokat”, legyenek azok valódi, mentális, lelki vagy spirituális erők.
  A párduc többnyire magányosan él: egyedül, a saját kijelölt territóriumában érzi jól magát. A párductotemű emberek is általában a hozzájuk hasonlóan maguknak való emberekhez vonzódnak.
  A párduc a szépség és a hasznosság elragadó kombinációja. Fantasztikusan kecses állat, rendkívül könnyedén mozog, és képes arra, hogy egyik pillanatról a másikra teljesen megmerevedjen. Egészen nesztelenül lépdel, amikor becserkészi áldozatát. Akinek a párduc a toteme, szintén azt fogja találni, hogy a célok követésekor számára a csendben és hallgatásban rejlik az erő. Ha túl sokat beszél vagy árul el törekvéséből, az könnyen meghiúsíthatja a sikerét. Akinél megjelenik a párduc, annak ez új fordulatot jelez a hősi úton. A meglévő erők kiteljesítésénél többre is utal: inkább az elveszett erő visszanyerését, illetve a mögötte lévő archetipikus erővel való szoros kapcsolat kialakulását jelzi. A párduc képessé teszi az embert, hogy túllépjen a képzeletén, és hogy ezt fegyelmezetten és kontroll megtartásával tegye. A párduc a rövidesen várható újjászületés szelleme.


  Fekete párduc szimbóluma

  Afrikában a sámánok állatának számít. Titokzatos és misztikus állat. A párduc hatalmas védőállat, aki az éjszaka misztikumába vezet bennünket. Megtanít arra, hogy feltétel nélkül bízz a kristálytiszta belső hangra. Csöndes, mégis éber. Meg sem moccan, ugyanakkor mindent érzékel maga körül. Sokkal többet tud, mint amennyit kimutat. Koncentrált és célorientált. Megérzi a megfelelő pillanatot, tudja, mikor kell cselekednie, és mikor nem kell semmit se tennie.
  Most azonban a rejtőzködésre, feltűnés nélküli viselkedésre hívja fel a figyelmedet. Maradj a háttérben, légy észrevétlen. Hallgatni arany, óvd a tudásodat! Tanulj meg mozdulatlanul kivárni! Egyedül, függetlenül és szabadon teljesítsd a feladataidat.
  Közzétette: www.fenyorveny.hu
  Ha tetszett a cikk, oszd meg ismerőseiddel is, vagy iratkozz fel a napi hírlevélre, hogy ne maradj le a friss hírekről!
  Az állatok szimbolikája
  Alfred Brehm: Az állatok világa
  noiportal
  • Blogger Comments
  • Facebook Comments
  Item Reviewed: Szimbólumok/Állatszimbólumok: Párduc / Fekete párduc Rating: 5 Reviewed By: Sandal - Bárány Tünde Nikoletta
  Scroll to Top