• FRISS

  Üzemeltető: Blogger.
  2016. november 14., hétfő

  A pozitív lét dimenziói: Pozitív beszéd

  pozitív beszéd, fényörvény, spiritualitás,
  Sok ember állandóan beszél, de semmit sem mond. Folyton csak másokról pletykál, vagy csak "lelki szemétládának" használja a hallgatóságát. 
  A pozitív beszéd azt jelenti, hogy megtanulom magamat érthető módon kifejezni, és megálljt parancsolok a szavak inflálódásának. Kéretlenül nem adok tanácsot, és hallgatni is megtanulok. Egyenes vagyok szóban és tettben, szóbeli ajándékokat adok. Bátorítok, vigasztalok, a szavakat csak segítségre, köszönetre és áldásra használom. 

  A pozitív beszédhez azonban a pozitív odafigyelés is hozzátartozik, a másik szavainak meghallgatása és elfogadása. Sokan éppen csak becsukják a szájukat, no meg a fülüket, hogy némi szünetet tartsanak a fecsegésben, és előkészítsék a következő szóáradatot. Ilyen "bezárt" módon pedig képtelenség felfogni, mit is mond a másik. 
  Persze van nekünk "belső beszédünk" is, egy állandó "karattyolás". Nagyon fontos, hogy ezt a "kéretlen tanácsadót" pozitívra hangoljuk, és amilyen gyakran csak lehet, elhallgattassuk. Hiszen ott is van élet, ahol már nincs beszéd. A hallgatás és a csend a lélek zenéje.
  Közzétette: www.fenyorveny.hu
  Ha tetszett a cikk, oszd meg ismerőseiddel is, vagy iratkozz fel a napi hírlevélre, hogy ne maradj le a friss hírekről!  Kurt Tepperwein
  • Blogger Comments
  • Facebook Comments
  Item Reviewed: A pozitív lét dimenziói: Pozitív beszéd Rating: 5 Reviewed By: Sandal - Bárány Tünde Nikoletta
  Scroll to Top