• FRISS

  Üzemeltető: Blogger.
  2016. október 7., péntek

  Elképesztő méretű szikla vagy UFO lebegett a felhők közt Peruban /VIDEÓ/


  Eredetileg egy szép felhővonulós, timelapse videót akart csak készíteni egy perui természetfilmes operatőr, aki hegyekbe állította fel a kameráját egy egész napra. A timelapse technikának az a lényege, hogy a kamera másodpercenként egy képkockát rögzít, majd az így nyert felvételt, azaz az egész napot néhány percbe sűrítve nézhetjük vissza.
  A felvételen viszont a felhők közt olyasmi is feltűnt, aminek nem ott van a helye....
  Miután megosztotta a közösségi oldalakon a különleges videót, az ufóvadászok egyből rákattantak, és rengeteg elméletet gyártottak. Ezek közül a legnépszerűbb az, hogy az objektum egy felhőnek álcázott földönkívüli anyahajó, vagy egy párhuzamos világokra nyíló dimenziókapu… Erre még rátesz az is egy lapáttal, hogy a felvétel helyének közelében előzőleg számos ragyogó fénygömböt észleltek a helyiek...
  Szakértők szerint viszont egyszerű délibábról, vagy másnéven fata morganáról van szó. A délibáb egy olyan légköroptikai jelenség, amelynek során a távoli tárgyakról nem a valódi helyükön és/vagy helyzetükben látunk képet. Leggyakrabban a horizont közelében megfigyelhető jelenség során, a látóhatár szélén lévő tárgyak a földfelszín felett lebegni látszanak, esetleg fordított állásúnak tűnnek, vagy megkettőződnek. A délibáb a több helyen felbukkanó téves magyarázattal ellentétben – miszerint a jelenség a teljes visszaverődés eredménye – a különböző törésmutatójú levegőrétegeken áthaladó fény törésével magyarázható.
  (Személyes véleményem meg az, hogy a felvétel ugyan érdekes, de nem zárható ki a videó manipulációja (After Effects és társai) - szerk.Sandal.)
  Egyébként hasonló volt az a felvétel is, amit Kínában rögzítettek tavaly egy állítólagos "lebegő" városról (kép balra).
  Közzétette: Sandal / www.fenyorveny.hu
  Ha tetszett a cikk, oszd meg ismerőseiddel is, vagy iratkozz fel a napi hírlevélre, hogy ne maradj le a friss hírekről!
  • Blogger Comments
  • Facebook Comments
  Item Reviewed: Elképesztő méretű szikla vagy UFO lebegett a felhők közt Peruban /VIDEÓ/ Rating: 5 Reviewed By: Sandal - Bárány Tünde Nikoletta
  Scroll to Top