• FRISS

  Üzemeltető: Blogger.
  2016. június 21., kedd

  Mudrák: Chin mudra - az egyéni tudat egyesítése a kozmikus tudattal

  Egyesíti a kozmikus tudatot az egyéni tudattal. Ez a bölcsesség elérésének kéztartása. Úgy képezzük, hogy a mutató és a hüvelyk ujj egy kört alkot. A másik három ujj nyújtva, a tenyér felfelé néz. A mutatóujj az egyéni tudatot jelképezi, a hüvelykujj a egyetemes tudatot.
  Amikor a hüvelyk ujj és a mutató ujj összekapcsolódik, akkor egy végtelen kört alkot. Ez a végtelenné válás szimbóluma. A maradék három ujj a világot alkotó három minőséget jelenti.
  A leghíresebb buddhista szobrok klasszikus kéztartása ez a mudra. Szimbolikája szerint az emberi és az isteni egyesülést jelképezi.

  Két csuklódat tedd a térdedre, tenyérrel felfelé. Érintsd össze a hüvelyk- és mutatóujjaidat, a többit kinyújtva, de ne mereven tartsd.
  Ez a mudra egyrészt segítséget nyújt álmatlanság ellen, fő funkciója szerint pedig megteremti az egyensúlyt testünk energiaáramlása között. Amikor fáradt vagy, esetleg túl stresszes a napod, ennek a mudrának a segítségével feltöltheted az akkumulátoraidat.
  Hatása:
  növeli a koncentrációt
  hatásos álmatlanság, fejfájás esetén
  javítja a memóriát
  segít érzelmi instabilitás esetén
  csökkenti a negatív gondolatokat
  feszültségoldó hatású
  Álmatlanság, stressz oldására    

  A mudrák kapcsolatot teremtenek az ember fizikai teste, az energiaréteg, az érzelmi-mentális réteg és a kozmikus erők között.
  A mudrákkal a testből kifelé áramló energiákat visszafordítjuk, így növelni tudjuk vitalitásunkat. Az elme is befelé fordul, ezáltal megvalósíthatjuk az érzékszervek visszavonását, mely segíti a koncentrációt, a meditációt, ezáltal a magasabb tudatállapotok elérését.
  A különböző tartások reflexkörökön keresztül befolyásolják az agy különböző területeit és eltérő hatásokkal rendelkeznek testünkre, tudatunkra, energia áramlásunkra. Harmóniát biztosítanak a tudatalatti és a tudatos agy között.
  Közzétette: www.fenyorveny.hu
  Ha tetszett a cikk, oszd meg ismerőseiddel is, vagy iratkozz fel a napi hírlevélre, hogy ne maradj le a friss hírekről!
  • Blogger Comments
  • Facebook Comments
  Item Reviewed: Mudrák: Chin mudra - az egyéni tudat egyesítése a kozmikus tudattal Rating: 5 Reviewed By: Sandal - Bárány Tünde Nikoletta
  Scroll to Top