• FRISS

  Üzemeltető: Blogger.
  2016. június 9., csütörtök

  Így néznének ki a hangok – ha látnánk őket


  Milyen lenne, ha látnánk a hangokat? Vajon milyen világ tárulna a szemünk elé? Linden Gledhill fotós úgy döntött, megmutatja nekünk…A végeredmény lenyűgöző!


  Mivel a hanghullámokat csak a fülünkkel érzékeljük, és el sem tudjuk képzelni, milyen gyönyörű képet mutatnak. Gledhill vízben fotózott különböző zenei harmóniákat, melyhez LED fényeket és szinuszhullám-generáló szoftvert használt, hogy bemutassa a hangok világát.
  Íme a bizonyíték, hogy a zene, a hang nem csak hallgatva csodás dolog, hanem a látványa is lenyűgöző. 

  A hangok világa – látható hangképek

  Gledhill hangfotóinak elkészítéséhez egy tartály vizet használt, melynek tetejére egy erősítőt rögzített, egy vékony membránnal elválasztva. Az erősítőhöz pedig egy szinuszhullámokat-generáló szoftvert csatlakoztatott.

  Kirajzolódnak a vízfelszínen

  Az erősítőből megszólaló hangok a vízfelszínen kirajzolódtak, melyeket felülről fotózott le, miközben áthaladtak a színes LED fények gyűrűjén. Bár Gledhill nem az első fotós, aki a hangok vizuális megjelenésével foglalkozik, alkotásai azonban valóban lenyűgöző képet mutatnak egy olyan világról, mely körülvesz bennünket, de nem láthatjuk…  Közzétette: www.fenyorveny.hu
  Ha tetszett a cikk, oszd meg ismerőseiddel is, vagy iratkozz fel a napi hírlevélre, hogy ne maradj le a friss hírekről!
  szeretlekmagyarorszag.hu/impressmagazin
  • Blogger Comments
  • Facebook Comments
  Item Reviewed: Így néznének ki a hangok – ha látnánk őket Rating: 5 Reviewed By: Sandal - Bárány Tünde Nikoletta
  Scroll to Top