• FRISS

  Üzemeltető: Blogger.
  2016. április 7., csütörtök

  Csakrák és gyógynövények

  A csakra szó szanszkrit eredetű, kereket, korongot jelent. 
  A csakra olyan, mint egy mozgó kerék. Az óramutató járásával megegyező irányba forog, ha a környezetből energiát vesz fel és ellenkező irányba, ha energiát ad le. A csakrák a testhez a különböző mirigyeken és idegdúcokon keresztül kapcsolódnak. Az idegrendszeren keresztül látja el energiával, információval a szerveket, végtagokat és a sejteket. Már az ókori orvostudomány feltérképezte, hogy 7 fő energiaközpont található az emberi testben, melyek a gerinc mentén helyezkednek el, és szoros kapcsolatban állnak lelki folyamatainkkal. Az egyetemleges élet-energia a gyökércsakrából kiindulva halad a koronacsakra irányába, mintegy összefüggő láncra fűzve azokat. Mivel mindegyik csakra az ővele szomszédos csakrákon felül a test több pontjával – szervével – is kapcsolatban van, ez a kapcsolat alkotja a működő egészet. Belátható, hogy ezek bármelyikének nem megfelelő működése – az elszenvedett energiahiány vagy többlet miatt –, felboríthatja az élet egyensúlyát, azaz betegségeket okozhat. 

  Ha a csakra normálisan működik (vagyis az óramutató járásával megegyező irányba forog), akkor a csakra nyitott, így fel tudja venni a környezetből az energiát. A csakrákkal való foglalkozás segít, hogy a mindennapi stresszt és zaklatottságot nyugalommá és higgadtsággá alakítsuk át. Tisztítja a tudatot, mély ellazulást, de ugyanakkor éberséget biztosít a meditációk során. A csakrákkal való rendszeres munka érzékenyebbé tesz bennünket az élelmiszerekre. Ez azt jelenti, hogy tudatosabban próbálunk meg táplálkozni. 
  Testünk 7 fő energiaközpontja alulról felfelé haladva

  1. Gyökércsakra (Muladhara)

  Elhelyezkedése: gerincoszlop alsó vége: farkcsont, keresztcsont.

  Hozzá tartozó szerv és testrész: mellékvese, csontok, csontváz, gerincoszlop, fogak, körmök, prosztata, nemi szervek, végbélnyílás, végbél, vastagbél, vér és sejtfelépítés, talp, láb.

  Színe: vörös.

  Ez a csakra örvénylik a leglassabban. Elsődleges feladata a földelés, a biztonság megteremtése. A fizikai biztonságérzettel, bizalommal áll kapcsolatban. Ez a test erőműve. Ahhoz, hogy a gyökércsakra energiáját egészséges áramlásba tartsuk, egészségesen kell táplálkoznunk, friss levegőn kell mozogni és rendszeresen meg kell tisztítani az egész életünket. A leggyakrabban fellépő érzelmi működési zavarok a gyökércsakrával kapcsolatban a félelmek, a depresszió, az alvászavarok. És a leggyakrabban fellépő fizikai működési zavarok az aranyér, isiász, vesekő, magas- és alacsony vérnyomás, fogínygyulladás, hasmenés, székrekedés, izomgörcs, hideg végtagok, influenza, gerincproblémák, vizelési problémák.

  2. Hasi csakra / Szex csakra (Szvadhiszthana)

  Elhelyezkedése: köldök és a farkcsont között félúton helyezkedik el.

  Hozzá tartozó szerv és testrész: ivarmirigyek, petefészek, petevezeték, méh, hüvely, herék, herevezeték, hímvessző, vese, testfolyadékok.

  Színe: ragyogó narancssárga.

  Kicsit gyorsabban forog, mint az előző. A szexcsakra a párkapcsolattal, a szexualitással, a kreativitással, a táplálkozással és a fizikai erőnléttel van kapcsolatban. Érzelmi működési zavarok: orgazmusproblémák, kreativitás hiánya, étkezési problémák, párkapcsolati gondok.

  Fizikai működési zavarok: gombás fertőzés, bélgörcsök, hajprobléma, menstruációs probléma, petefészek és here problémák, elhízás, impotencia. A gyökércsakra szintjén az „én” állt a középpontban, míg a második csakra szintjén az ember a másik felé fordul. Itt már a szociális kapcsolatok is fontosak.

  A szexcsakra tipikus témái: a féltékenység, az ingázás a szabadság és a kötöttség között, a szenvedély kezelése. Ha ez a csakra jól működik, akkor elősegíti azt, hogy szexuális és testi örömöt kapjunk, illetve adjunk át. Ha nem vagyunk elégedettek a testünkkel vagy stresszesek vagyunk, akkor ez a csakra zsugorodni kezd, és szennyezetté válik. Emiatt fáradtságot és csüggedtséget érezhetünk. Viszont ha túl sokat foglalkozunk a testünkkel, akkor túlméreteződik a csakra és szintén szennyezetté válik.

  Blokk a szexcsakrában: feszült viszony a másik nemmel, szexuális vágyak kényszerű kielégítése vagy elfojtása, visszafogott érzelmek, ridegség, önbizalomhiány, a hozzá tartozó testrészekkel kapcsolatos zavarok.

  3. Köldökcsakra (Manipura)

  Jelentése: ragyogó ékkő.

  Elhelyezkedése: köldök és a szegycsont alja között.

  Hozzá tartozó szerv és testrész: hasnyálmirigy, máj, lép, epehólyag, gyomor, nyelőcső, vékonybél, vastagbél, patkóbél, vakbél, féregnyúlvány, rekeszizom.

  Színe: sárga.

  Gyorsabban forog, mint az előző kettő. Ehhez a csakrához tüzes energiák társulnak. Szenvedélyekről, haragról és az érzések feldolgozásáról van itt szó. A tűz belső erőnket is szimbolizálja, amitől nagyon sokan félnek. Sok félelem legfőbb oka a saját erőnktől való félelem. Megfelelő működés esetén boldognak, szabadnak érezzük magunkat, úgy érezzük, helyesen cselekszünk, optimisták vagyunk, rendben van a munkánk, jó helyen vagyunk.

  Blokk a csakrában: hisztéria, szadizmus, mazochizmus, dühkitörés, szégyenlősség, kisebbségi érzés, túlzott racionalizmus, hatalmi vágy, elégedetlenség, ingerültség, önbizalomhiány, félelem, kedvetlenség, bizonyításvágy, idegesség, sikertelenségérzet, irigység, maximalizmus.

  A hozzá tartozó testrészekkel kapcsolatos zavarok: gyomorfekély, epepanaszok emésztési problémák, cukorbetegség, májbetegség, szemprobléma.

  4. Szívcsakra (Anahata)
    
  Jelentése: érintetlen, határtalan.

  Elhelyezkedése: mellkas közepén, szívtájékon.

  Hozzá tartozó szerv és testrész: csecsemőmirigy, szív, mellkas, mellüreg, tüdő.

  Színe: zöld.

  A 7 csakra középső tagja, mely az anyagi és a szellemi világ közötti híd. Hozzá kapcsolódik az együttérző és a feltétel nélküli szeretet, melynek jegyében elfogadunk másokat és feltételezzük róluk, hogy igyekeznek a tőlük telhető legjobbat adni. De önmagunk teljes elfogadása is a szívcsakrával kezdődik. A szívcsakra az a központ, amelyen keresztül szerethetünk. Minél nyitottabbá válik ez a központ, annál nagyobb lesz a képességünk, hogy önzetlenül szeressünk, ez az élet folytonosan táguló köre.

  A hozzá tartozó testrészekkel kapcsolatos zavarok: szívbetegségek, magas vérnyomás, rák, immunrendszerrel kapcsolatos betegségek Érzelmi működési zavarok: asztma, ekcéma, rák, AIDS, szénanátha, szívpanaszok, autoimmun betegségek.

  5. Torokcsakra (Vissudha)

  Jelentése: megtisztulás.

  Elhelyezkedése: toroknál, gégefőnél.

  Hozzá tartozó szerv és testrész: pajzsmirigy, mellékpajzsmirigy, gége, nyak, állkapocs, garat, légcső, hörgők, tüdő, nyelőcső, száj, hangszálak.

  Színe: kék

  A torokcsakra a kommunikációval, a kreativitással, az önfegyelemmel és az önkifejezéssel áll kapcsolatban. Egyben a hallás központja is.

  A hozzá tartozó testrészekkel kapcsolatos zavarok: fülproblémák, asztma, köhögés, megfázás, mandulagyulladás, nyelvprobléma, pajzsmirigy-probléma, szklerózis multiplex, szájszag, torokfájás, tüdőproblémák.

  Érzelmi működési zavarok: önkifejezési problémák, fecsegés, dadogás.

  6. Homlokcsakra / harmadik szem (Adzsna)

  Jelentése: érteni, tudni.

  Elhelyezkedése: két szemöldök között.

  Színe: ibolya, liláskék.

  Hozzá tartozó szerv és testrész: agyalapi mirigy, központi idegrendszer, agy, szem, orr, fül, kisagy.

  Az intuíció és a hatodik érzék szerve. Ez vezérli a koncentrációt és a meditatív képességeket. A harmadik szemünket érezzük, amikor hirtelen nagyszerű ötletünk támad, és védve érezzük magunkat. Ilyenkor a belső látásunk és érzékelésünk működik, amely itt indul be és a koronacsakrában teljesedik ki. A harmadik szem irányítja a nevetést is, ezért a homlokcsakra egyik legnagyobb feladata, hogy tudjunk nevetni magunkon.

  A hozzá tartozó testrészekkel kapcsolatos zavarok: fejfájás, migrén, rövid- és távollátás, zöld hályog Érzelmi működési zavarok: tanulási nehézségek, rémálmok.

  7. Koronacsakra (Szahaszrara)

  Jelentése: ezerszeres.

  Elhelyezkedése: fejtetőn.

  Hozzá tartozó szerv és testrész: tobozmirigy, agy, koponya, szem.

  Színe: fehér.

  A koronacsakra szintjén elérjük a teljes szabadságot, felelősséget vállalunk életünkért és bízunk a megérzéseinkben és a belső vezetésben.

  Hozzá tartozó szerv és testrész: Parkinson-kór, epilepszia, öngyilkossági kísérlet, skizofrénia.

  Érzelmi működési zavarok: Alzheimer-kór.

  Ezen kívül testünkben számos mellékcsakra található, melyek közül a legjelentősebbek a két tenyér és a két talp közepén találhatók.

  Gyógynövények csakrára gyakorolt hatása

  A gyógynövények magas rezgéssel ott hasznosulnak szervezetünkben, ahol szükség van rájuk.

  Aranyvesszőfű

  Az Aranyvessző akkor nő nagyra, ha a „lába vízben ázik”, ami jelzés arra, hogy a szervezetben lévő vizekkel van kapcsolatban. S mint hogy a víz az érzelem, így az érzelmekkel foglalkozik. A sárga színe jelzi, hogy leginkább a 3. csakra energiáját táplálja, és a hozzá tartozó szerveket. Összeköti a három alsó csakrát.
  Érzelmi megrázkódtatásban, lelki traumában lévők erősítőként használhatják, megelőzésképpen is. A vese és a húgyutak tisztítására, prosztata bántalmak megelőzésére ajánljuk. Nagyon jól használható ülő fürdőben, és a has alatti és vese részek masszírozására.

  Mire alkalmazhatod?

  - vese-megbetegedések, vesezsugor, vesemedence- gennyesedés, művese,
  - húgyutak tisztítása, gyulladása,
  - bélmegbetegedések, bélvérzések,
  - érzelmi megrázkódtatások után, lelki megterhelések,
  - erős és hosszadalmas menstruáció,
  - gennyes sebek esetén,
  - vízhajtó hatású,
  - kiegyenlítő-közömbösítő hatású.

  Ánizs 

  Az Ánizs a levegővel, légiességgel, könnyedséggel köt össze, ezáltal a szabadság és táplálás témájával. A tüdő, a hörgők működését szabályozza. Valamint a belső elválasztású mirigyeket egyenlíti ki. A tejtermelésben nagy segítség a szoptatós kismamáknak.

  Mire alkalmazhatod?

  - légzőszervi és szájüregi megbetegedések,
  - asztma, bronchitis, fulladás, torokgyulladás, száraz köhögés kezelésére,
  - köptető, köhögéscsillapító hatású
  - emésztőszervi panaszok esetén,
  - székrekedés, kólika, puffadás, fokozott bélgáz képződés esetén,
  - kisbabák hasgörcsének oldására,
  - menstruációs görcsök enyhítésére,
  - petefészek működésének helyreállítására,
  - tejelválasztó mirigyek működésének serkentésére,
  - fájdalomcsillapító hatású,
  - epe- és vesekő képződés lassítására,
  - vizelethajtó tulajdonságú,
  - fertőtlenítő és gombaölő hatású.

  Cickafarkfű 

  A Cickafarkfű a vérrel kapcsolatos növény. Hatását az alsó csakrában fejti ki leginkább. Használjuk mindenhol, ahol a vér okoz problémát, legyen az a vesében, a tüdőben, vagy az agyban. Görcsoldó, vértisztító, vérképző hatású. Utal a családban lévő vér-problémákra, a vérszerintiségre, vérfertőzésre, melyeknek lehet, hogy ma nyoma sincs, csupán a betegségek jelzik. Sok esetben a nőiség elfogadásával is összeköttetésben áll, az ősi, családunkban lévő anya-érzések, méhben történt traumák, erőszak, szülés közbeni veszteségeket jeleníti meg. Keserűanyaga az epével kapcsolatos, melyben lakik a női harag, düh, agresszió.

  Mire alkalmazhatod?

  - migrén,
  - csontvelő-bántalmak, menstruációs zavarok, változókor,
  - tüdővérzés, gyomorvérzés, vérző aranyér, vérzéscsillapítás,
  - szédülés, hányinger, orrvérzés, szúró szemfájdalom, meghűlés,
  - hát- és reumatikus fájás,
  - étvágytalanság, gyomorgörcsök, puffadás, bél- és gyomorgyulladás,
  - keringési zavarok, érgörcs, angina pektorális,
  - vese és hólyaggyulladás esetén.

  Citromfű 

  Fehér virágai, finom illata tündérek kedvenc játszóhelye. A felszabadultság energiáját hozza az embereknek, akik görcsben álló, kimerült idegekkel hajszoltak és kimerültek. Oldást hoz a szívnek, gyomornak, az agynak. Megnyugvást ad alvás előtt. Az egész idegrendszer regenerálására használjuk. Fehér színe lágyan simogatja ás átjárja az összes csakrát.

  Mire alkalmazhatod?

  - szívidegesség, szívtájéki fájdalom, szívritmuszavarok,
  - migrén, álmatlanság, fáradtság, melankólia,
  - magas vérnyomás,
  - étvágytalanság,
  - a bél- és emésztőrendszeri zavarok, szélhajtás, epe kiválasztási gondok,
  - szédülés, légszomj, hányinger,
  - fájdalmas menstruáció,
  - bőrkiütések,
  - reumatikus kisugárzás,
  - a torok, a mandula- és az íny gyulladása esetén,
  - a látás javítására.

  Csalán 

  A Csalán az egyik legigénytelenebb és legszívósabb gyógynövény. Gyökerei a földben átvészelnek mindent, a talaj a csalános rész körül pár év alatt porhanyóssá, termékennyé válik. Zöld színe ellenére én pirosnak látom, és a gyökér csakra legfőbb erősítője. Összedolgozik a vörös jáspissal. Az anyafölddel kapcsol össze, táplál mindent, amihez a földi energia áramlása és felhasználása tartozik. Tisztít, kiegyensúlyoz. Különösen hasznos azok számára, akik „nem a földön járnak”.

  Mire alkalmazhatod?

  - fejfájással járó vese rendellenesség, vese- és hólyaghomok,
  - máj- és epebántalmak,
  - hasnyálmirigy gyulladás, hólyaggyulladás,
  - gyomor- és bélfájdalmak, hurutos gyomor és bélfekélyek, gyomorrák,
  - lépmegbetegedések,
  - vízkór, vérzéscsillapítás,
  - leukémia,
  - vérszegénység, vashiány, kimerültség, fáradékonyság,
  - isiász, lumbágó,
  - gennyező tyúkszem, körömgomba, ekcéma,
  - hosszadalmas és erős menstruáció, klimax,
  - arterioszklerózis,
  - sárgaság, bőrkiütések, pubertáskori pattanások esetén,
  - az emésztőrendszer működését segíti, az érrendszert javítja.

  Csipkebogyó 

  A szívcsakrára és a hozzá tartozó érrendszerre ható, védelmet adó erősítő növény.
  C-, és A-vitaminforrás, immunrendszer-erősítő.

  Mire alkalmazhatod?

  - a koleszterinszint csökkentésére,
  - vérzéscsillapításra, véralvadás csökkentésére,
  - a kapillárisok törékenységének csökkentésére,
  - vitaminhiány, általános gyengeség és fáradtság esetén,
  - ha homok és kő van a húgyutakban, epekő- bántalmakra,
  - vérszegénységre,
  - méhvérzések, bő menstruáció,
  - arterioszklerózis esetén,
  - nehezen gyógyuló sebek, eltört csontok jó összeforrásához,
  - a csontvelő működésének javítására,
  - anyagcsere-folyamatok zavaraira,
  - cukorbetegségre,
  - vízhajtó hatású,
  - méregtelenítő, immunrendszer-erősítő.

  Dió

  A dió az ősi idők óta a varázslatok fája volt, alatta történtek azok a beszélgetések, melyek a lelket a változás útjára terelték. Tisztítja, erősíti és védi az aurát. A pajzsmirigy erősítője, szabályozza az energia-felhasználást. A torokban bent rekedt félelmeket, feszültséget összeköti az epében tárolt dühhel, hogy mérséklődjön, kiegyenlítődjön az igazságérzet és a kommunikáció. A dió támogatja a szervezet védelmi rendszerét, segíti a kiválasztást, tisztítja a vért, erősíti a csontokat. Szabályozza a 3. és az 5. csakrákat, harmonizálja a férfi energiákat.

  Mire alkalmazhatod?

  - a szervezet általános erősítésére,
  - idegesség, álmatlanság esetén,
  - csontok, köröm, haj erősítésére, növesztésére, ápolására,
  - bőrbetegségek (pattanások, ekcéma) kezelésére,
  - aranyér, fehérfolyás esetén, vértisztító,
  - hasmenés, valamint gyomor, epe és máj bántalmak esetén,
  - étvágygerjesztő,
  - fájdalomcsillapító,
  - féregűző hatású.

  Eperfa 

  A Napfonatcsakrára hat, az önelfogadás, a cselekvés és az elmúlás energiáit köti össze. A hasnyálmirigy működését segíti.

  Mire alkalmazhatod?

  - étvágygerjesztő, emésztést serkentő,
  - hasnyálmirigy működését stabilizáló,
  - vérnyomáscsökkentő,
  - izzasztó,
  - hajnövesztő.

  Fekete áfonya

  Mindazzal foglalkozik, ami savanyú, fanyar bennünk. Megédesít energiájával. Megfinomítja, simogatva gyógyít. Alacsony, földközeli termete az alázat erejét sugározza, a manók kedvenc bújóhelye.

  Mire alkalmazhatod?

  - gyomor- és bélműködés karbantartására (hasmenés, rothadás),epe, vese és hólyagproblémák csökkentésére (gyulladások, kövek),
  - étvágyserkentő hatású,
  - rossz szájszag ellen,
  - torokgyulladás, krónikus bronchitis kezelésére,
  - bőrbetegségek kezelésére,
  - aranyér, fehérfolyás kezelésére.

  Fekete ribizli 

  A Szív, a Torok és a Harmadikszem csakrákat köti össze a Gyökércsakrával. Erősítő, roboráló. Rákellenes hatású, antioxidáns. Az egyetlen olyan növény, melyben nem bomlik fel a C-vitamin magas hőre.

  Mire alkalmazhatod?

  - magas C-vitamin, A vitamin és magas vas tartalmú,
  - szív és érrendszeri megbetegedésekre,
  - vérnyomás szabályozó,
  - lázas betegek felépülését segíti,
  - megfázás, köhögés, rekedtség,
  - vizelethajtó, vese- és hólyagbántalmak, vesehomok,
  - reuma, köszvény,
  - bőrbetegségekre,
  - krónikus hasmenés,
  - gamma-linólén sav tartalmú, enzim hiánypótló.

  Galagonya 

  A Szívcsakra legerőteljesebb hatású növénye. Gyökerei nagyon mélyre hatolnak, szívós, tüskés, szárazságtűrő mágikus növény. Ahol sok nő belőle, érezhető a hatása a szívre, szeretetre, ott mindig csodák történnek. Utak indulnak az emberek között.
  A csecsemőmirigy szabályozásával az immunrendszert segíti. A szív és érrendszer működését, a véráramlást szabályozza. Össze van kötve a tűz erejével.

  Mire alkalmazhatod?

  - szív vérellátásának javítására,
  - szív-ritmuszavar esetén,
  - szív-koszorúér tágítására,
  - agyi és más erek tágítására,
  - szív- és érrendszer működésének szabályozására,
  - szív-erősítésre,
  - szív-izomgyengeség javítására,
  - időskori érelmeszesedés esetén,
  - pajzsmirigytúltengés esetén,
  - idegrendszeri megbetegedések esetén,
  - álmatlanság, fejfájás, fulladás esetén.

  Izsóp 

  Ősidők óta a Harmadikszem csakra legerősebb segítője. A régi korokban a szemek és fülek betegségeit gyógyították vele. Az intuíció erejét hozza és áramoltatja szét a szervezetben, feloldva a görcsös, megakadt blokádokat.

  Mire alkalmazhatod?

  - görcsoldó tulajdonsága alapján köhögéscsillapító,
  - köptető hatású,
  - légcsőhurut, asztma esetén,
  - vérnyomás növelésére,
  - gyomorerősítő, emésztést elősegítő,
  - idegnyugtató,
  - rossz szájszag esetén,
  - szemgyulladás esetén,
  - ekcéma, fülfájdalmak, fekélyek kezelésére.

  Kakukkfű 

  A kakukkfű a vándorok és pásztorok szőnyege, melyen megpihenve teljes felfrissülést kapnak. A finom női energiákat szabályozza. A szívenergiával és a szabadsággal foglalkozik. Segít kiköpni azt, ami elnyom.

  Mire alkalmazhatod?

  - idegrendszeri panaszok esetén, mert frissítő hatású,
  - felsőlégúti megbetegedések esetén, mert köptető, köhögéscsillapító hatású,
  - étvágygerjesztő hatású,
  - anyagcsere folyamatokat szabályozza,
  - gombás fertőzések esetén (Candida, körömgomba),
  - sebek fertőtlenítésére.

  Kökény 

  Energiája összeköti a 4., 5., és a 6. Csakrákat, ami rendkívül ritka adomány.
  Segíti a védelmi rendszert, és a túlérzékenység gyógyulását. Minden mirigyre kihat.

  Mire alkalmazhatod?

  - immunrendszer erősítésére,
  - szív- és érrendszeri megbetegedésekre,
  - mirigyek működésének szabályozására,
  - emésztés serkentésére.

  Levendula

  A. Koronacsakra működését erősíti, vele együtt az egész gerinc és belőle kiinduló idegrendszert. Harmonizálja a női és férfi energiákat, elérhetővé teszi az égi csatornákat. A túlhajszoltságban pihenést, felfrissülést hoz.

  Mire alkalmazhatod?

  - idegerősítő, idegnyugtató,
  - idegi fáradtság, ideggyengeség, túlterheltség,
  - migrén, szívideg, szédülés, álmatlanság, remegés, hisztéria esetén,
  - az agy tevékenységét serkenti,
  - vérnyomást csökkentő hatású,
  - a felső légutak gyulladásainak kezelésére,
  - gyulladáscsökkentő,
  - fájdalomcsillapító,
  - fertőtlenítő hatású,
  - reuma, köszvény, paralízis esetén,
  - gennyes sebek, égési és más sérülések kezelésére,
  - klimax, menstruációs fájdalmak enyhítésére,
  - élősködők ellen.

  Menta

  A légutak gyógyítására szokás használni, de ennél fontosabb szerepe van az agy és a gyomor erősítésében, az emésztőrendszer karbantartásában. Alkotóeleme az alvást segítő és nyugtató teáknak, tinktúráknak.

  Mire alkalmazhatod?

  - étvágyjavító,
  - az emésztő- és a bélrendszer működését javítja, szélhajtó,
  - serkenti a máj, az epe és a hasnyálmirigy működését, epekő hajtó,
  - hányinger és hasmenés ellen,
  - értágító hatású,
  - a légutak tisztítására,
  - bronchitisz,
  - álmatlanság, fejfájás, melankólia,
  - epilepszia,
  - fog- és ínygyulladás,
  - bőrbetegségek esetén.

  Orbáncfű 

  A fény és életerő növénye, ősidők óta használt mágikus erejű gyógyír. Az alacsony energiák távoltartása, a csakrák összekötése a legfőbb feladata. Az egyetlen olyan növény, mely képes a Nap energiáját a szervezetben hasznosítani, beépíteni. Átmossa a csatornákat, a vér utakat, a nyirok utakat, földel és összeköt az éggel. A fájdalmak és szenvedések enyhítője. Az új influenzajárvánnyal szemben természetes védelem.

  Mire alkalmazhatod?

  - az idegrendszer erősítésére, ingerlékenység, depresszióhajlam ellen,
  - alvászavarnál, fáradságnál, kimerültségnél, koncentráció hiányánál,
  - erősítő, immunerősítő szer,
  - minden vérrel kapcsolatos betegségnél,
  - sebek, égések, ekcémák, herpesz kezelésénél,
  - bőrbetegségeknél, pattanások, gyulladások tisztítására,
  - gyomorbetegségeknél, májtisztításnál,
  - vese és húgyhólyag gyulladásnál, ágybavizelésnél,
  - menstruációs zavaroknál, átmeneti korban.

  Papsajtmályva 

  A Torokcsakra növénye. A kommunikációval foglalkozik. Igen gyakran jelenik meg olyan családokban, ahol történt öngyilkosság, vagy ahol szokás ki nem mondani az érzéseket. Mindent gyógyít, ami a torokban van, a gége, a hang, a pajzsmirigy. Összeköti a szívet és a torkot. Erős köptető hatása miatt mindarra lehet használni, ami gyulladásban van, illetve oldja a nyálkát a toroktól kezdve a gyomron, beleken át a veséig. Gyomorsav esetén jó hatású. Gyerekek megfázásakor csodálatos köptető szer, még kívülről bekenve, fürdőbe cseppentve, vagy borogatva is. Dohányosoknak különösen ajánljuk.

  Mire alkalmazhatod?

  - gyomorhurut, hólyaghurut, a gyomor- és a bél utak segítésére, gyomor- és bélfekélyre,
  - gyulladt nyálkahártyák, szájüreggyulladás,
  - heveny gége- és mandulagyulladás,
  - rosszindulatú gégebetegségek,
  - szájszárazság, az orr és a torok szárazsága,
  - rekedtség, hörghurut és bronchitisz esetén,
  - köhögés gyógyítására,
  - a könnyelválasztás zavaraira.

  Pitypang 

  A tavasz egyik első virágaként beragyogja az udvart, zsenge leveleit használhatjuk salátának, lecsípett virágzatával pedig nem egy klinika a máj-epe bántalmakat, valamint a hasnyálmirigy betegségeket gyógyítja. A Napfonat csakrára hat, annak szétsugárzó energiát ad. A nyirok rendszerre és a többi belső elválasztású mirigyre erősítő és tisztító hatással van.

  Mire alkalmazhatod?

  - májgyulladás, krónikus májgyulladás,
  - epebántalom,
  - levertség, fáradtság, elesettség,
  - cukorbetegség esetén,
  - izzasztó, vizelethajtó, élénkítő hatású,
  - elősegíti az anyagcsere-folyamatokat,
  - jó pattanásos bőrre, bőrbetegségekre belsőleg és külsőleg,
  - étvágyjavító,
  - a gyomor és a belek jó működését segíti,
  - a lép megbetegedéseire,
  - vértisztító, vérszegénységre,
  - a zsírok lebontását és felszívódását segíti elő, arteroszklerózira,
  - koleszterinszint-csökkentő,
  - immunrendszer-erősítő.

  Tönkölybúzafű

  A földelést, a csakrák összekötését szolgálja a Tönkölybúzafű. Megújulást, megtisztulást hoz, szinte átmossa a szervezetet és az aurát. Az új élettel, az egyensúllyal, a rezgésemelkedéssel kapcsolható össze. Erős méregtelenítő, lugisító. Előkészíti az új befogadását.

  Mire alkalmazhatod?

  - erős méregtelenítő, tisztító hatású,
  - savasodás elleni hatású,
  - regeneráló, roboráló hatású, sejtmegújító,
  - aktivizálja szervezetünk energiaforrásait, ezért növeli a szervezet energiaszintjét, lassítja az öregedést.
  Közzétette: www.fenyorveny.hu
  Ha tetszett a cikk, oszd meg ismerőseiddel is, vagy iratkozz fel a napi hírlevélre, hogy ne maradj le a friss hírekről!
  egeszsegter.hu

  • Blogger Comments
  • Facebook Comments
  Item Reviewed: Csakrák és gyógynövények Rating: 5 Reviewed By: Sandal - Bárány Tünde Nikoletta
  Scroll to Top