• FRISS

  Üzemeltető: Blogger.
  2016. február 3., szerda

  Valóra vált a vicc: Kína dobozos levegőt importál Kanadából

  Először egy sci-fi-paródiában láthattuk és nevethettünk a jeleneten, amikor az egyik főszereplő dobozos levegőt bont fel és szippant belőle mélyeket. A gazdag kínaiak most a valóságban is átélhetik, milyen egy mélyet lélegezni a friss kanadai hegyi levegőből.
  Mel Brooks egyik remekművében, az 1987-ben készült Űrgolyhókban (Spaceballs) látható az a jelenet, amikor a Brooks által alakított szereplő kivesz egy doboz Perri-Airt a fiókjából, és élvezettel lélegzi be a doboz tartalmát. Valószínűleg kevesen gondolták akkor, hogy egy napon megvalósul az ötlet.

  Ötszáz palackot már eladtak
  Egy kanadai startupcég elhatározta, hogy palackozni kezdi a Sziklás-hegység friss levegőjét, és jó áron értékesíti Kínában, ahol sokszor már elviselhetetlen a nagyvárosok légszennyezettsége. A Vitality Air nevű társaságot tavaly alapították a kanadai Edmontonban, de még csak alig két hónapja kezdte meg a levegőárusítást Kínában. „Első, 500 palackból álló frisslevegő-szállítmányunk négy nap alatt elfogyott” – mondta Moses Lam, a cég társalapítója a The Telegraph magazinnak.

  Drága mulatság
  Jelenleg egy további 4000 palackot tartalmazó konténer van úton, de már e szállítmány nagy része is előre elkelt, mondta Lam.
  Egy 7,7 literes palackot, amelyet a fenséges Sziklás-hegység Banff Nemzeti Parkjának, illetve a Lake Louise környékének kristálytiszta levegőjével töltöttek meg, nagyjából 100 jüanért (majdnem 5000 forintért) árulnak. Ez 50-szer drágább, mint egy üveg ásványvíz Kínában.
  Közzétette: www.fenyorveny.hu
  Ha tetszett a cikk, oszd meg ismerőseiddel is, vagy iratkozz fel a napi hírlevélre, hogy ne maradj le a friss hírekről!


  origo.hu
  • Blogger Comments
  • Facebook Comments
  Item Reviewed: Valóra vált a vicc: Kína dobozos levegőt importál Kanadából Rating: 5 Reviewed By: Sandal - Bárány Tünde Nikoletta
  Scroll to Top