• FRISS

  Üzemeltető: Blogger.
  2016. február 15., hétfő

  Negyedik kozmikus gyógyító hang: a szív hangja

  A szív hangja a tűz hangja, és a szív energiáját kelti életre.
  Társszerv: vékonybél
  Elem: tűz
  Évszak: nyár
  Szín: vörös
  Érzelmek: sietség, tiszteletlenség, kegyetlenség
  Erények: öröm, tisztelet, őszinteség
  Testrészek: hónalj, karok belső része
  Érzékszervek: nyelv, beszéd
  Íz: keserű
  Hang: Haaaaaaaaau (a száj tágra nyitva)

  Gyakorlat
  1. Ülj kényelmesen egyenes háttal, a kezeid a szíven pihenjenek, szemeid csukva legyenek. Mosolyogj lefelé a szívre, amíg meg nem érzed a kapcsolatot a szíveddel. Tudatosítsd a szívedben lévő energia minőségét. Képzeld magad elé a naplemente vörös fényét az óceán fölött.
  1. Végezd el a szív hangját.

  2. Vegyél mély lélegzetet, nyisd ki a szemed, és vedd fel ugyanazt a helyzetet, mint a máj hangjánál. Az előző gyakorlattól eltérően most kissé jobbra fo­gsz dőlni, hogy enyhén a szív ellenében húzz, hiszen szíved a mellkas közepétől közvetlenül balra található.  
  Összpontosíts a szívedre, és érezd, amint a nyelved összeköti azt a nyitott száddal, majd kerekít­sd az ajkaidat, és lassan lélegezd ki a Haaaaa han­got - először hangosan, később hangtalanul befelé. Érezd, amint a hang mozgásba hozza a szívedben lévő energi­át, és amint a fölösleges hő valamint a mérgek távoznak a szívedből a körülötte lévő pólya összehúzódásával.
  2. Gyűjtsd az energiát a szívbe.

  3. Miután teljesen kilélegezted, válasszd szét a keze­idet, és gyűjtsd össze a vörös fényt. Töltsd fel vele a tested és a szívedet. Lassan engedd le a kezeidet, a te­nyereid kifelé nézzenek, gyűjts be még több vörös színű fényt, és tartsd mindkét kezedet a szíved előtt. Áramoltasd a vörös fényt, a szeretetet, a belső örömöt a szívedbe.
  Mosolyogj a szívedre.

  4. Vidd vissza a kezeidet a szívedhez. Pihenk, csukd be a szemeidet, és tudatosítsd a szívedet. Moso­lyogj a szívedre, miközben elképzeled, hogy még mindig végzed a szív hangját. Érezd, amint a hang vibrál, és megtisztítja a szíved energiáját. Lélegez­z természetesen, és figyeld, amint a szíved a tűz vörös fényében ragyog. 
  Ily módon megerősíted szívedet és a szeretetet, belső örömöt és őszinteséget váltod ki benne. Minden egyes lélegzettel próbáld megérezni, amint a fölösleges hőt, mérget, sietséget, tiszteletlenséget és gyűlöletet me­leg vörös fény váltja fel.
  Vidd az érzékeket a szívhez.

  5. Ápold a pozitív érzelmeket. A gyakorlásnak ez a leg­fontosabb része. Szánj annyi időt, amennyi csak szükséges arra, hogy kapcsolatba kerüljünk a szíveddel. Amikor megszabadulunk a fölösleges hőtől, és hagyod, hogy a vörös tűz-energia töltse fel a szívet, akkor a szeretet, öröm és tisztelet (is) helyet talál ma­gának.
  Érezd, amint a gyűlölet, tiszteletlenség vagy türelmetlenség szerető energiává alakul, miközben őszin­teség, megbecsülés és tisztelet alakul ki szívedben. Igyekezz fenntartani a szív hangjának érzését ameddig csak tudod a gyakorlást követően.

  6. Ismételd meg a lépéseket három-hat alkalommal. Végezd el többször, ha fáj a torkoda, herpesz van a szádon, gyulladt az ínyed vagy a nyelved, ideges vagy levert vagy, illene szívbetegségben szenvedsz.
  A Haaaaaa hang.
  Közzétette: Sandal / www.fenyorveny.hu
  (A cikket csak forrásmegjelöléssel lehet megosztani, változtatás nélkül!)
  Ha tetszett a cikk, oszd meg ismerőseiddel is, vagy iratkozz fel a napi hírlevélre, hogy ne maradj le a friss hírekről!  F: Mantak Chia
  • Blogger Comments
  • Facebook Comments
  Item Reviewed: Negyedik kozmikus gyógyító hang: a szív hangja Rating: 5 Reviewed By: Sandal - Bárány Tünde Nikoletta
  Scroll to Top