• FRISS

  Üzemeltető: Blogger.
  2016. február 8., hétfő

  Bekapcsolták a világ legnagyobb naperőművét

  Óriási, 160 megawatt teljesítményű naperőművet adott át csütörtökön VI. Mohammed marokkói király az ország középső részén, a sivatagban található Varzazátban. Az új létesítménnyel több százezer tonnányi széndioxid kibocsátást spórolhat meg évente az afrikai ország.
  Miután a király beindította a naperőmű működését, az 650 ezer lakos számára biztosít áramot hajnaltól kezdve három órával a napnyugta utánig.
  Tervezői elképzelések szerint a Núr I, vagyis Fény I-es napelemtelep csak az első eleme a világ legnagyobbjának szánt erőműparknak. Ha a tervek szerint 2018-ra a teljes létesítmény elkészül, akkora lesz mint egész Rabat, az ország fővárosa és 500 megawattot meghaladó teljesítményével 1,1 millió háztartást láthat el árammal.
  A naperőmű építése 2013-ban kezdődött, és több mint 600 millió euróba került. A beruházás közpénz és magánforrások bevonásával, PPP-konstrukcióban valósult meg. A költségekből az Afrikai Fejlesztési Bank, a Marokkói Napenergia-ügynökség, az Európai Unió, valamint több áramszolgáltató is részt vállalt.
  Közzétette: www.fenyorveny.hu
  Ha tetszett a cikk, oszd meg ismerőseiddel is, vagy iratkozz fel a napi hírlevélre, hogy ne maradj le a friss hírekről!  alternativenergia.hu
  • Blogger Comments
  • Facebook Comments
  Item Reviewed: Bekapcsolták a világ legnagyobb naperőművét Rating: 5 Reviewed By: Sandal - Bárány Tünde Nikoletta
  Scroll to Top