• FRISS

  Üzemeltető: Blogger.
  2015. november 4., szerda

  Kristálygyógyászat/Gyógyító kövek: Mohaachát

  Szín: mohaszínű zöld és barna zárványokkal 
  Átlátszóság: áttetsző
  Porszín: fehér
  Mohs-keménység: 6-7
  Sűrűség: 2,59-2,61
  Képlet: SiO2
  Előfordulás: USA, Kína, Oroszország, Brazília, India
  Elem: Föld
  Ásványtanilag: kalcedon zöld dentritekkel
  Kristályszerkezet: trigonális
  Keletkezés módja: üledékes
  Nyugati csillagjegy: Ikrek, Rák
  Kínai csillagjegy: Ló, Bárány
  Elem: Föld
  Csakra: gyökér csakra
  Idegrendszer gyógyító. Gyulladás, lázcsökkentő. Felismeréshez segít, hogy a gondolataimmal, és pozitív érzéseimmel megváltoztathatom életemet. Változás köve. Segít feloldozni bilincseinket a tudatunkba. Szembesít gondolatainkkal, azok káoszával. Segít rendet rakni. Egyensúly köve. A koronacsakrával kapcsolódik, így az agyféltekéket kiegyensúlyozza. Mivel a koronacsakra analóg a gyökércsakrával, így fizikailag is segít talpra állni. De minden csakrára és energiarendszeremre hatással van. Az idegrendszer torzulásait tudatosítja, vagyis félelmeimet átvilágítja, segít kioldani őket. Védelmi rendszerem az immunrendszert aktiválja. Vizeimet segít kitisztítani (nyirokrendszer), mozgásra serkent. A bennem lévő tűzet is harmonizálja, túl magas lobogását lelohasztja, ez a láz, a gyulladás. Szabadság köve. Elvezethet a tudás szabadságába, a felismeréshez, hogy gondolataimmal és pozitív érzéseimmel megváltoztathatom életemet. Légutakra, homloküregre hat. Ssegíti a kiválasztást. Erősíti a hasnyálmirigyet. Bélbetegségek esetén hatékony. Szabályozza az emésztést. Áldott állapotban használható az émelygés, hányinger esetén, segíti a magzat fejlődését. Fizikai kimerültségkor erőt ad. Megszünteti a félelmeket, erőt, bátorságot ad. Javítja a kreativitást.

  Pszichikai, lelki hatások:
  A Mohaachát erősíti a pozitív jellemvonásokat. Felelősségvállalásra, önelfogadásra tanít. Növeli az önbizalmat, kitartást, állhatatosságot, az önkifejezési és kommunikációs készséget. Elűzi a szorongást, kishitűséget, félelmeket, és a stresszt. Nyitottá tesz a másság és mások elfogadására. Pozitív életszemléletre ösztönöz, átsegít a változással járó nehéz időszakokon, önbizalmat, hitet, reményt, támogatást adva az új elfogadásához, megvalósításához. Kíváló segítség az időjárásváltozásra érzékeny embereknek.

  Fizikai gyógyhatások: 
  A Mohaachát a Föld és a természet rendjét képviseli, a születést és újjászületést. Segít a szülésnél, támogatja a szülésznők munkáját, enyhíti a fájdalmakat, komplikációmentessé teszi az új élet világrajöttét. Mint megújító kő, serkenti a hosszú lefolyású betegségből a felépülést, vitalizál, tisztítja a keringési és kiválasztó rendszert. Erősíti az immunrendszert, serkentően hat a nyirokrendszerre. Gyulladáscsökkentő hatásának köszönhetően csillapítja a lázat, a megfázás és influenza tüneteit, a nyirokcsomók duzzanatát, gyógyítja a fertőzés okozta megbetegedéseket. Jótékonyan hat a hasnyálmirigyre, megelőzi a vércukorszint csökkenését és a kiszáradást.
  Elixítjét gombás bőrbetegségek kezelésére használhatjuk.

  Spirituális hatások:
  A Mohaachát az új kezdetek köve. Segít összehangolódni a Föld energetikájával, meglátva mindenben az örök körforgás szépségét. Szelíd energiáival ráirányítja figyelmünket az élet és a természet szépségeire. Csillapítja a geopatikus stressz okozta érzékenységet.

  Alkalmazása: 
  Ékszerként viselve, marokkőként, ill. szükség szerint a megfelelő helyre téve, a bőrrel érinkezve.
  Elixírként is használható, fertőzés okozta bőrproblémák kiváló kezelője.
  Közzétette: Sandal / www.fenyorveny.hu

  Ha tetszett a cikk, oszd meg ismerőseiddel is, vagy iratkozz fel a napi hírlevélre, hogy ne maradj le a friss hírekről!

  gyogyitaskovekkel/kristalyforras
  • Blogger Comments
  • Facebook Comments
  Item Reviewed: Kristálygyógyászat/Gyógyító kövek: Mohaachát Rating: 5 Reviewed By: Sandal - Bárány Tünde Nikoletta
  Scroll to Top