• FRISS

  Üzemeltető: Blogger.
  2015. november 26., csütörtök

  Kristálygyógyászat/Gyógyító kövek: Akvamarin

  Színe: a világoskéktől a zöldeskékig 
  Átlátszóság: átlátszótól az áttetszőig 
  Porszín: fehér 
  Kristályszerkezet: hexagonális 
  Mohs-keménység: 7,5-8 
  Sűrűség: 2,63-2,8 
  Képlet: Al2Be3(Si6O18) 
  Ásványtanilag: vastartalmú berill 
  Kristályszerkezet: hexagonális 
  Keletkezés módja: vulkáni 
  Előfordulás: Olaszország, Namibia, Brazilia, Tanzánia, India, Ausztrália
  Nyugati csillagjegy: Bika, Ikrek, Rák, Szűz, Mérleg, Skorpió, Halak, Vízöntő 
  Kínai csillagjegy: Kígyó, Ló, Bárány, Kakas, Kutya, Disznó, Nyúl, Tigris 
  Elem: víz, levegő 
  A bátorság köve. Segít önmagunk démonait felszámolni. Elmenyugtató. Átvilágítja gondolataink káoszát. De átvilágítja ítélkezéseinket is, hogy megítéléseinkkel csak önmagunknak ártunk. Segít önmagunkat felvállalni. Segít önbecsülésünket helyreállítani. Pajzsmirigy gyógyító, hormon szabályozó. Látás szabályozó, méregtelenítő.
  Szívcsakrához kapcsolódik, ezért szembesít az önutálattal, az önmegítéléssel. Az akvamarin bátorságot ad szembeszállni ezen sötétségeiddel. Gyengéden segít kitisztítani magadból. Segítségével felfakadhat benned az önszeretet, ha kéred tőle. Önmagad és életed sötét érzelmeivel a félelmekkel is szembesít, megértheted, hogy haladás velük nem lehetséges míg feldolgozatlanul hagyod őket. Megtanít és segít kommunikálni velük; megkérdezni őket, mire tanítsz engem? Amikor kioldódnak benned nagy sóhajok szívdobogás közepette elindít a szeretetbe. Megtalálhatod értékeidet. Tudásod és szereteted gyöngyszemeit. A csecsemőmirigyen keresztül aktiválja a hormonrendszert. A hormonrendszer pedig kiegyensúlyozza a csakra rendszert. Egyensúlyba kerülsz önmagaddal.
  Az ősi időkben azt tartották róla, hogy szembeszáll a sötétség erőivel, és elnyeri a fénylelkek pártfogását. A hajósok talizmánként hordták magukkal vízbe fulladás ellen.

  Az akvamarin élesebbé teszi a megérzést.
  Csodálatos kő a meditáláshoz, spirituális tudat eléréséhez.
  A magasabb rendű tudatállapotok elérését teszi lehetővé.
  Emberbaráti szolgálatra bátorít.
  Védi az aurát és összehangolja a csakrákat, megtisztítja a torokcsakrát, összehangolja a fizikai és a spirituális testet. Magasabb rendű dimenziókból hoz üzenetet.
  Akvamarin Muriel arkangyalhoz tartozik.

  Pszichológiai szinten:
  Akvamarin erős kapcsolatban áll a finom energiákra hangolt emberekkel, és a bátorság köveként kiszűri a kevésbé harmonikus és ellentétes energiákat. Elősegíti az angyali birodalommal való kommunikációt. Javítja a pszichés képességeket, különösen a múltbéli képek felidézését és más dimenziókkal való kapcsolattartást.
  Az akvamarin elsősorban az érzékeny emberek kristálya. Erejével felébreszti másokban a toleranciát. Segít legyőzi az előítéleteket és feloldani a régi önromboló programokat.


  Mentális szinten:
  Nyugtatja és összpontosítja az elmét, élesíti az elmét és elosztja a fejetlenséget.  Tisztábbá teszi az érzékszervek működését, így könnyebben azonosíthatjuk a mélyen megbúvó viselkedésmintákat, amelyeket el kell engednünk, ha tovább akarunk lépni.
  Bármiről legyen is szó, minden szinten megkönnyíti a lezárást–befejezést. A kommunikációt megnehezítő blokkokat oldja, fejleszti az önkifejezést. Segítségünkre van a mögöttes érzelmi állapotok megértésében és az érzelmeink kifejezésében.

  Érzelmi szinten:
  Megnyugtatja és csillapítja az érzelmeket. Gyorsan feloldja az energiablokkokat, és elmossa a haragot, a bűntudatot, a gyűlöletet, a neheztelést és a félelmet. Enyhíti a gyászt és a szomorúságot, fokozza az érzékenységet.

  Gyógyhatása:
  Az akvamarin hasznos torokfájásra, megduzzadt mirigyekre és pajzsmirigyproblémákra. Összehangolja a hipofízist és a pajzsmirigyet, szabályozza a hormonokat, valamint a növekedést. Általános frissítő hatása van. Erősíti a szervezet tisztító feladatokat ellátó szerveit. Jótékonyan hat a szemre, vesére, epére és az immunrendszerre. Csökkenti a vízvisszatartást és felfúvódást. Enyhíti a pánikrohamokat és a fóbiákat. Segít a szénanátha és allergiás reakciók csillapításában.
  Közzétette: Sandal / www.fenyorveny.hu
  Ha tetszett a cikk, oszd meg ismerőseiddel is, vagy iratkozz fel a napi hírlevélre, hogy ne maradj le a friss hírekről!

  gyogyitaskovekkel
  • Blogger Comments
  • Facebook Comments
  Item Reviewed: Kristálygyógyászat/Gyógyító kövek: Akvamarin Rating: 5 Reviewed By: Sandal - Bárány Tünde Nikoletta
  Scroll to Top