728x90 AdSpace

  • FRISS

    Üzemeltető: Blogger.
    2015. november 2., hétfő

    Csokis testvaj /házilag/

    Mostanában annyira divat a testvaj, az ember nem is gondolná hogy elkészíteni mennyire egyszerű! És mekkora különbség van a bolti, 25 különböző anyagból álló testvaj és az otthon készült 4-5 anyagból álló között. Főleg mert tartósítani sem kell, víz nélkül a testvaj addig áll el, mint a leggyorsabban romló összetevője.

    A testvaj szépsége, hogy bár teljesen zsíros anyagokból áll, mégis könnyű, gyorsan felszívódó lesz. Lehet bele illóolajat is tenni, de akkor nem érződik a csokoládé illat, ami a szűretlen, csokis kakaóvaj fő erénye.
    (Megjegyzés: A kókusz olaj és kókusz zsír ugyanaz. E vitamin lehet kapszula is, elég kiszúrni egy hústűvel. 3-4 kapszula elég a krémbe. Nem kell hűtőben tartani a krémet, mivel a víz nélküli krémek tartósítás nélkül is sokáig elállnak.Ne aggódj, ha esetleg a végeredmény keményebb lesz, kézmelegre rögtön olvad.)


    Hozzávalók
    20g szűretlen kakaóvaj
    10g sheavaj
    20g kókusz olaj
    2g E vitamin

    Elkészítés
    Gőz fölött egy edényben olvasszuk fel a vajakat. Vegyük le a gőzről, keverjük hozzá az E vitamint, és tegyük félre hűlni. Ha majdnem kihűlt, már kocsonyás de nem kemény kezdjük el verni habverővel. Addig verjük, amíg el nem kezd fehéredni és kemény nem lesz.
    Közzétette: www.fenyorveny.hu
    Ha tetszett a cikk, oszd meg ismerőseiddel is, vagy iratkozz fel a napi hírlevélre, hogy ne maradj le a friss hírekről!




    lucreciakencei.hu
    • Blogger Comments
    • Facebook Comments
    Item Reviewed: Csokis testvaj /házilag/ Rating: 5 Reviewed By: Sandal - Bárány Tünde Nikoletta
    Scroll to Top