• FRISS

  Üzemeltető: Blogger.
  2015. október 26., hétfő

  Gyertya színek jelentése: Bíbor gyertya


  Hatásos kívánság gyertya azoknak, akik közszereplésre vágynak! És azoknak is, akik híján vannak az önbizalomnak! A bíbor színt az antik Rómában a tüskés bíborcsiga (Murex brandaris) mirigyének váladékából állították elő. Egyetlen gramm festékhez 12 ezer csigára volt szükség.
  Drágasága és színe miatt a méltóság és a tekintély jelképe lett, ezért az uralkodók sajátították ki maguknak és csak a legelőkelőbb személyek és hivatalnokok kiváltsága volt a bíborszínű ruházat viselése. A császároknak, királyoknak, az egyházban a pápáknak, elsősorban azonban a bíborosoknak volt fenntartva.
  Az ókorban, majd a középkorban a színek között az egyik legelőkelőbb volt és egyben a bőség, jólét, bölcsesség jelképe. Magyar névváltozatában - püspök lila- a hagyomány eredete tovább él.
  A bíbor gyertya ajánlott újrakezdés előtt, de akkor is, ha magas eszme megvalósítása cél, vagy ha egészen egyszerűen emelkedni szeretnénk a társadalmi ranglétrán. A szín szimbolikájában benne rejlik a bölcsesség, a rejtett tudás birtoklása, az elismertség, a spiritualitás, a magas pozíció. Ha ezeket szeretnénk elérni, égessünk bíbor gyertyát kérésünk teljesüléséhez!
  Kulcsszavai: gazdagság, pénz, nagy tervek, régi sikertelenség, spiritualitás, intuíció, egyensúly, lelkiség, lélek, karrier, ranglétra, előléptetés, bölcsesség, hírnév, hatalom, rang
  Közzétette: www.fenyorveny.hu
  Ha tetszett a cikk, oszd meg ismerőseiddel is, vagy iratkozz fel a napi hírlevélre, hogy ne maradj le a friss hírekről!
  hotdog.hu
  • Blogger Comments
  • Facebook Comments
  Item Reviewed: Gyertya színek jelentése: Bíbor gyertya Rating: 5 Reviewed By: Sandal - Bárány Tünde Nikoletta
  Scroll to Top