• FRISS

  Üzemeltető: Blogger.
  2015. március 20., péntek

  Itt nézheted a napfogyatkozást élőben!

  Itt nézheted élőben a napfogyatkozást!Még azok közül sem tudja mindenki a szabadban követni a ritka természeti jelenséget, akik a napfogyatkozás zónájában élnek. Sokan dolgoznak, vagy más elfoglaltságuk van, olyan is lesz, aki az időjárás miatt marad le róla, és sokan vannak, akik védőfelszerelés hiányában nem figyelhetik a Napot az égen. De nekik sem kell elmulasztaniuk a látványt, a The Thelegraph jóvoltából ugyanis mindenki láthatja élőben a Youtube-on.
  Nagyon fontos, hogy semmiképpen se nézzetek szabad szemmel a Napba, ez még teljes napfogyatkozás esetén is komoly látáskárosodást okozhat. Ha nincs semmilyen védőfelszerelésetek, mégis kint a szabadban szeretnétek követni a jelenséget, ebben a cikkben egy egyszerű, de nagyszerű ötletet találtok ehhez. 
  Fontos, hogy ha még 1999-ből, az akkori napfogyatkozás során használt védőszemüvegetek van, csak abban az esetben használjátok, ha a szűrője fémbevonatú. "Normál fóliás" védőszemüveg esetében ugyanis a szűrő vegyianyaga mára lebomlott, így biztosan nem nyújt megfelelő védelmet - hívja fel a figyelmet kifejezetten a napfogyatkozással kapcsolatos speciális eszközökről szóló honlapján Kaposvári Zoltán.
  Közzétette: www.fenyorveny.hu
  Ha tetszett a cikk, oszd meg ismerőseiddel is, vagy iratkozz fel a napi hírlevélre, hogy ne maradj le a friss hírekről!
  • Blogger Comments
  • Facebook Comments
  Item Reviewed: Itt nézheted a napfogyatkozást élőben! Rating: 5 Reviewed By: Sandal - Bárány Tünde Nikoletta
  Scroll to Top