• FRISS

  Üzemeltető: Blogger.
  2015. március 23., hétfő

  Egyedül él a fukusimai katasztrófa helyén, hogy gondozza az ott maradt állatokat

  Leírhatatlan emberi és anyagi kárt okozott a Fukusimai atomerőmű-baleset, de az elhagyott állatokról kevés szó esik a témában. Egyetlen személy nem feledkezett meg róluk, az 55 éves Naoto Matsamura. Az egykori építő munkás gondozza 2011 óta a négylábú túlélőket.
  Japánban csak úgy ismerik, hogy a fukusimai állatok őre. A baleset helyszínétől 12,5 mérföldes körzetben csak ő él, ugyanis ezt kormányrendelet tiltja, ami viszont őt nem érdekli. Tisztában van a sugárzás veszélyeivel, de mint mondta, nem hajlandó aggódni miatta. 
  "Közölték velem, hogy 30-40 év múlva lehet következménye, hogy itt élek, de akkor már úgyis halott leszek" - nyilatkozott.
  Matsamura a katasztófa után elhagyta a területet, majd később saját állataiért tért vissza. Ekkor döbbent rá, hogy mennyi állatot hagytak maguk után az emberek. Főként adományok segítségével tudja etetni a jószágokat.

  Közzétette: www.fenyorveny.hu
  Ha tetszett a cikk, oszd meg ismerőseiddel is, vagy iratkozz fel a napi hírlevélre, hogy ne maradj le a friss hírekről!  sokszinuvidek.hu
  • Blogger Comments
  • Facebook Comments
  Item Reviewed: Egyedül él a fukusimai katasztrófa helyén, hogy gondozza az ott maradt állatokat Rating: 5 Reviewed By: Sandal - Bárány Tünde Nikoletta
  Scroll to Top