• FRISS

  Üzemeltető: Blogger.
  2015. február 4., szerda

  6 dolog, amit sose tisztíts ecettel

  Mindnyájan szeretjük az ecetet takarításkor bevetni. Olcsó és természetes eszköz, ugyanakkor oda kell figyelnünk, mert savas és nem lehet mindenre használni.

  Gránit és márvány munkalapok
  Az ecetben lévő sav képes megsebezni a természetes köveket. Épp ezért használjunk inkább mosogatószert és langyos vizet a tisztításhoz.

  Kő padlólapok
  Hasonlóan a munkalapokhoz, a fürdőszobai járólap sem veszi jó néven, ha ecettel vagy citromlével sikálják. Kerüljük az ammóniát is és helyette maradjunk a speciális tisztítószereknél.

  Tojásfolt
  Ha elejtünk egy tojást a konyhában, vagy netalán egy gyerekbanda megdobálja autónkat tojással, nem az ecetes tisztítás a legmegfelelőbb. Ahelyett, hogy elszívná a tojást, megalvad, így sokkal nehezebb dolgunk lesz a takarításban.

  Vasaló
  Az ecet károsíthatja a vasaló belső alkatrészeit. Véletlenül se öntsünk tehát bele ecetet, mert egyik pillanatról a másikra eltömődhet, és elromolhat.

  Fa padlóburkolat/Parketta
  Egyes lakástulajdonosok szerint az ecet használ, mások szerint árt a fa padlóburkolatnak. A mi tanácsunk az, hogy ez esetben hanyagoljuk az ecetet, de ha ragaszkodunk hozzá, akkor mindenképp hígítsuk az ecetet vízzel.

  Makacs foltok
  A fű foltok, fagylalt, festék és a vér biztosan nem jön ki ecettel semmiből. Ezek gyorsan beleállnak a szőnyegbe, vagy bármilyen anyagba, és már nem reagálnak a savra. (Ezekre mindenképp folttisztító javasolt.)
  Közzétette: www.fenyorveny.hu
  Ha tetszett a cikk, oszd meg ismerőseiddel is, vagy iratkozz fel a napi hírlevélre, hogy ne maradj le a friss hírekről!
  • Blogger Comments
  • Facebook Comments
  Item Reviewed: 6 dolog, amit sose tisztíts ecettel Rating: 5 Reviewed By: Sandal - Bárány Tünde Nikoletta
  Scroll to Top