• FRISS

  Üzemeltető: Blogger.
  2014. október 27., hétfő

  Az egyensúly mérlege mindig megmutatja az Igazságot


  A jómódú gazda, és a szegény ember üzletet kötött. A gazda minden héten ad két kiló túrót a szegény embernek, aki pedig viszonzásul két kiló összegyűjtött mézet ad. Ment az üzlet rendben jó ideig, amíg egyszer csak a gazda arra gondolt, hogy bizony nem minden ember tisztességes, és meg kellene mérni amit kap. Úgyhogy mikor legközelebb vitte a túrót, és néhány perc múlva megkapta a mézet, azt hazavitte, és a pontos mérlegén megmérte – hát csak másfél kiló volt! Felháborodva ment a szegény emberhez és indulatosan a szemére vetette, hogy becsapta őt. A szegény ember lehajtotta fejét és így szólt:
  - Nagyon sajnálom, hogy így történt, de én nagyon szegény ember vagyok. Egy kétserpenyős mérleget még tudtam szerezni, de súlyokra már nem volt pénzem. Így hát amikor megkaptam tőled a túrót és kivittem a kamrába, rátettem a mérleg serpenyőjére, és a másik serpenyőbe kimértem az azonos súlyú mézet. A gazda roppant módon elszégyellte magát és hazament. 

  Kérlek: Mindig figyelj, mit teszel rá a mérlegre, mert mindig azt kapod vissza amit adtál!
  Közzétette: www.fenyorveny.hu
  Ha tetszett a cikk, oszd meg ismerőseiddel is, vagy iratkozz fel a napi hírlevélre, hogy ne maradj le a friss hírekről!

  • Blogger Comments
  • Facebook Comments
  Item Reviewed: Az egyensúly mérlege mindig megmutatja az Igazságot Rating: 5 Reviewed By: Sandal - Bárány Tünde Nikoletta
  Scroll to Top