• FRISS

  Üzemeltető: Blogger.
  2014. június 21., szombat

  Phenjan szerint bizonyítékot találtak az unikornis létezésére

  Az észak-koreai állami hírügynökség híre szerint koreai régészek megtalálták az ország fővárosában, Phenjanban azt az odút, amelyben a Kogurjo Királyság megalapítója, az ókori Tongmjong király unikornisa élt.Az észak-koreai KCNA állami hírügynökség angol nyelvű honlapján jelent meg a hír, miszerint a Tudományos Akadémia Történeti Intézetének régészei megtalálták azt az odút, amelyben az ókori uralkodó, Tongmjong, a Kogurjo királyság (i.e. 277- i.sz. 668) alapítójának unikornisa élt.
  Az odút Észak-Korea fővárosában, a Moran-hegyen, mindössze 200 méterre a Jongmjong-templomtól találták meg. A régészek az odú előtt egy négyzet alakú sziklát találtak, amelyre az "unikornis odúja" felirat volt vésve.
  Jo Huj Szung ásatásvezető a hírügynökségnek nyilatkozva elmondta: a koreai tankönyvek említik az unikornist, mint létező állatot, amelyen Tongmjong király is lovagolt. A felfedezés pedig azt bizonyítja, hogy Phenjan volt a Kogurjo királyság fővárosa, egyben az ókori Korea központja.
  Közzétette: www.fenyorveny.hu
  Ha tetszett a cikk, oszd meg ismerőseiddel is, vagy iratkozz fel a napi hírlevélre, hogy ne maradj le a friss hírekről!


  mult-kor.hu
  • Blogger Comments
  • Facebook Comments
  Item Reviewed: Phenjan szerint bizonyítékot találtak az unikornis létezésére Rating: 5 Reviewed By: Sandal - Bárány Tünde Nikoletta
  Scroll to Top