Részletek a "Spárga a rák ellen" című cikkből (kiadva Cancer News Journal, 1979. decemberi számában)
Összegyűjtöttünk számos kedvező történetet és most közreadunk ezekből néhányat:

1. eset: Egy férfi reménytelen non-Hodgkin-szindróma betegségben szenvedett (nyirokmirigy rák) és teljesen legyengült. Egy év folyamatos spárgaterápia után a doktorok nem találtak nála semmilyen rákra utaló jelet, valamint visszanyerte teljes fizikai erejét is.

2. eset:
Egy sikeres, 68 éves üzletember húgyhólyag ráktól szenvedett 16 éven keresztül.
Több éves gyógyszeres és sugárkezelés is eredménytelennek bizonyult, mikor elkezdte a spárgakúrát.
3 hónap után a vizsgálatok nem találtak nála rákos daganatot és a veséi is normálisan működtek.

3. eset:
Egy férfi, akinek tüdőrákja volt és 1971. márciusában műtőasztalra került volna.
A műtétre nem került sor, mert az orvosok úgy találták, hogy nagyon szétterjedt a rák és reménytelen a gyógyulás. A férfi április 5-én hallott a spárgakúráról, és azonnal elkezdte alkalmazni. Augusztusra a röntgenképen semmi nyoma nem volt a rákos megbetegedésnek.

4. eset:
Egy asszony évek óta bőrrákban szenvedett. Többféle bőrrákot is diagnosztizáltak nála.
3 hónapos spárgakúra után a bőrgyógyász specialista azt mondta, hogy a bőre teljesen rendbejött.
Ez az asszony beszámolt arról is, hogy a spárgakúra meggyógyította a vesebetegségét is, ami 1949-ben kezdődött. 10 alkalommal esett át vesekő eltávolításon, le volt százalékolva a veséje állapota miatt. A spárgakúrának tulajdonítja a veséje gyógyulását is.
Nem voltam meglepve az eredménytől, mert már 1854-ben a Pennsylvania-i Egyetem professzora is beszámolt a spárga népszerű használatáról a vesekövek gyógyításában a 'The elements of materia medica' cikkében.
Megjegyzendő, hogy 1739-re utal, amikor már foglalkoztak a spárga vesekő elhajtó hatásával.
A kezeléshez a spárgát megfőzzük (használhatunk konzerv spárgát is, épp olyan jó, mint a friss).
A megfőzött spárgát turmixoljuk össze pépes állagúra, és tegyük be a hűtőszekrénybe.
Alkalmazás: 4 evőkanállal enni belőle reggel és 4 evőkanállal este.
A beteg érzékeli a gyógyító hatást már 2-4 hét elteltével.
Lehet hígítani vízzel és fogyasztani hideg vagy meleg italként egyaránt.
Az ajánlott mennyiség a kapott visszajelzéseken alapszik, de nagyobb mennyiség fogyasztása sem káros, esetleg jótékony hatású bizonyos esetekben.
A spárga tartalmaz egy bizonyos fehérjét, melyet "histones"-nek hívnak, és aktív szerepe van abba, hogy megakadályozza a sejtek növekedését. Ez okból hiszem azt, hogy a spárga tartalmaz olyan anyagot, mely normalizálja a sejtek növekedését. Ezek a tulajdonságok szerepet játszanak a rákbetegség legyőzésében és az egész testre üdítőleg hatnak. A US National Cancer Institute (US Nemzeti Rákbetegek Intézménye) általi jelentésben az áll, hogy a spárga a legmagasabban tesztelt növény, mely tartalmaz glutathione-t.
Ezáltal sikeresen használható a rákbetegségek gyógyításában.


Forrás: Nagy Péter (egészségügyi tanácsadó)/tanacsok.atw.hu
Oszd meg vagy küldd tovább: / Share To:

Post A Comment: