• FRISS

  Üzemeltető: Blogger.
  2014. február 23., vasárnap

  Fájdalomcsillapítók a konyhából

  Érdemes felidézni néhány hagyományos, természetes gyógyító szert a mindennapos kellemetlenségekre, apróbb nyavalyákra - akár a konyha készleteiből.

  Hagyma 
  Fájdalmas rovarcsípések és allergiás reakciók ellenszere. Antiszeptikus, gyulladásgátló hatásának köszönhetően lelohasztja a rovarcsípések helyét. Helyezzük a félbevágott hagymát a fájó testrészre, s bár eleinte kissé éget, mintegy 10 perc elteltével már megszűnik a fájdalom, s elmúlik a viszketés. 

  Retek 
  Gyomortájéki nyomásra, teltségérzetre, epeproblémára ajánlott. Mind a nagy fehér kerti retek, mind az apró piros fajta olyan olajokat tartalmaz, amelyek hatástalanítják a baktériumokat, ésgondoskodnak az emésztés szabályozásáról. Mivel az epetermelés megnövekszik, a táplálékkal felvett zsírok elégetése is hatékonyabb. 

  Fejes saláta 
  Égett sebek ellen hatásos: a forrásban lévő vízben 5 percig főzzük a salátaleveleket. A főzetet vattával vigyük fel a fájó bőrfelületre. Nedvesen tartja a bőrt, csökkenti fájdalmat. 

  Fokhagyma 
  Fogfájás ellen zúzzunk szét egy gerezdet, majd óvatosan kenjük be vele a fájó fog környékét. Meglehetősen intenzív szagú, de biztosan segít. 

  Túró 
  Lázra, torokfájásra, rándulásra, fejfájásra alkalmazzuk. Baktériumai természetes antibiotikumként működnek. Kenjünk 15 dkg túrót egy kendőre, majd csavarjuk a gyulladt vagy fájó testrészre. Takarjuk be a borogatást, hogy kellemesen meleg hőmérsékleten tartsuk. 

  Író 
  Fájó gyomorra, bélproblémákra hatásos házi szer. Az író lehetőleg szobahőmérsékletű legyen. A megerjedt tejben lévő alkalikus anyagok természetes módon nyugtatják a gyomrot.

  Mustár 
  Gyomortáji nyomásra, teltségérzetre, hasfájásra és bélproblémákra ajánlott. Magas illóolaj tartalma révén - késhegynyi mennyiségben - segíti az emésztést. Fokozza a nyáltermelődést, és ezáltal az animáz emésztőenzim képződését. Megszünteti a gyomormorgást. A mustárlisztes meleg borogatás kiváló köhögés, bronchitis, valamint hólyaggyulladás ellen.   hazipatika.com

  • Blogger Comments
  • Facebook Comments
  Item Reviewed: Fájdalomcsillapítók a konyhából Rating: 5 Reviewed By: Sandal - Bárány Tünde Nikoletta
  Scroll to Top