728x90 AdSpace

  • FRISS

    Üzemeltető: Blogger.
    2014. február 10., hétfő

    Amit az üdítőitalipar nem akar tudomásunkra hozni

    Az üdítők íze, mint a söré, megszokott íz már a szánkban. Ez egyébként olyan valami, amihez hozzá kell szoknunk. Úgy tűnik, a szervezet nem fogadja örömmel, amikor először fogyasztják őket. Kisgyermekes szülők szokták észrevenni azt, hogy gyermekeik arról panaszkodnak, hogy az üdítőnek rossz az íze, vagy csípi a szájukat.
    Talán van egy kis jó hír is abban, amit a “MarketWatch” jelentés tartalmaz. Tanulmányok azt mutatják, azért még mindig több ember fogyaszt vizet, mint ezeket az italokat. Talán kevésbé izgalmas az, hogy a vizes műanyag palackokat olyan palackozó üzemek gyártják, amelyek a nagy üdítőital gyártók üzemeltetnek, mint a Coca-Cola (Dasani tulajdonosa), a PepsiCo (Aquafina tulajdonosa), és Dr. Pepper Snapple (Deja Blue tulajdonosa).

    A rossz hír

    1. A cukros italok megnövekedett fogyasztása hozzájárult a nagy elhízás-járványhoz, valamint a növekvő cukorbetegségben szenvedők számához-egy 2012-ben az “Institute of Medicine” tudományos folyóirat szerint közzétett jelentés szerint.

    2. Csak azért, mert az italra rá van írva hogy: “diétás”, a vizsgálatok arra utalnak, ez nem jelenti azt, hogy azok egészségesek is. Az emberek úgy tűnik, még mindig azt hiszik, hogy igen.
    “Egy nem is olyan régi, francia kutatók által készített tanulmány, amely az “American Journal of Clinical Nutrition”-ban jelent meg, erős korrelációt talált a diétás italok és a 2. típusú cukorbetegség között.”

    3. Az energia italok fogyasztása, velük együtt a koffein- bevitel egyre nő. Az ilyen italoknál nincs is behatárolva az, hogy mennyi lehetne maximális koffeintartalmuk.
    Az is biztos, hogy nagy mennyiségű koffein és alkohol keverése például egy bulizás alkalmából, veszélyes koktélt jelent és sok fiatal került már miatta a sürgősségi osztályra.

    4. A cukrot és a koffeint, a színezőanyagokat és egyéb adalékokat leszámítva van még egy összetevő, ami aggasztó ezekkel a műanyag üveges “üdítőkkel” kapcsolatban. Ez pedig a műanyag BPA ( biszfenol A) hormonszerű anyag tartalma, ami szépen lassan beleszivárog az italba. A műanyagokból hormonszerű vegyületek oldódnak bele az élelmiszerbe

    Egészséges ital ajánlataink:

    Itt van néhány választási lehetőség:
    a) a tiszta forrásvíz, vagy a vízszűrővel átszűrt tiszta víz
    b) frissen facsart bio zöldség-és gyümölcslevek
    c) teák, gyógyteák tiszta, szűrt vízzel készítve.












































































    Közzétette: www.fenyorveny.hu
    Ha tetszett a cikk, oszd meg ismerőseiddel is, vagy iratkozz fel a napi hírlevélre, hogy
    ne maradj le a friss hírekről!










    naturhirek



    • Blogger Comments
    • Facebook Comments
    Item Reviewed: Amit az üdítőitalipar nem akar tudomásunkra hozni Rating: 5 Reviewed By: Sandal - Bárány Tünde Nikoletta
    Scroll to Top