• FRISS

  Üzemeltető: Blogger.
  2014. január 21., kedd

  Feng Shui térrendezés a lakásban

  A feng shui egy ősi, kínai energetikai tudomány, mellyel keleten régóta foglalkoznak. Célja, hogy az életenergiákat jó irányba terelje harmóniát hozva létre otthonunkban, kertünkben, munkahelyünkön... Bárhol az életünkben. Áthat még a boldogságra és sikerre is akár a szerelemre, barátságra, vagy csak az mindennapokra gondolva.
  Ezeket az (élet)energiákat nevezik a kínaiak "Csi"-nek. Fontos, hogy ezeket a pozitív energiákat semmi se blokkolja a helyes áramlásukban, különben negatívvá válnak.
  Otthonunkban legyen mind a négy elemből, tehát a vízből, fából, tűzből, földből és a fémből.
  Víz elemet képviselhet kék színű fal, függöny, terítők, kiegészítők vagy vizet ábrázoló festmény.
  Fával különösebben nem kell törődni, hiszen a bútorok alapanyaga. 
  Tűz elemhez szintén lehet piros/vörös függöny, akár a kék, vizes árnyalatnál. Nagyon kifejezőek tudnak lenni a szép gyertyák és mécsesek is, kellemes, meleg hangulatot árasztanak.
  Föld elemet vihetünk ottonunkba barnás színekkel, ruhaanyagokkal, festményekkel.
  Fém elemhez tartoznak a gyertyatartók és minden fémes tárgy.
  Legelső fontos alaplépés lakásunk bejáratánál kezdődik. Nem szabad, hogy bármi gátolja a csi-k beáramlását, tehát az ajtóval szembe ne legyen fal vagy tükör, mert az energia visszapattan.
  Teraszunkra akaszthatunk szélcsengőt, mely igazán akkor a legmegfelelőbb, ha hangja szépen csilingelő, így pozitív energiákat termel. A mély, fület sértő hangot kibocsátó nem javasolt.      
  Nappali: Legszerencsésebb, ha délen fekszik, de ha nem így van, ügyesen pozitív energiákat csempészhetünk egyszerűen e helyiségbe is. Legyen világos a nappalink és nem túlzsúfolt. Figyeljünk oda néha a kabáttartóra is, ne legyenek összevisszaságban.
  Hálószoba: Ne tegyünk az ágy fölé tükröt, mert az igen zavaró tud lenni, főleg éjjel, ha mondjuk felébredünk. Ügyeljünk rá, hogy fejünk északi irányban kerüljön alváskor. A feng shui alapelvek egyike továbbá, hogy fejünk felett ne legyenek elektronikai készülékek sem a hálóban, sem pedig a falon túl a másik helyiségben közvetlenül az ágyunk felől.
  Dolgozószoba: Ne üljünk sosem az ajtóval háttal, mert kellemetlen meglepetések érhetnek, szorongással, feszültséggel és idegességgel együtt. Jobb, ha belátjuk a szobát, így nem ér váratlanul senki látogatása sem.
  Konyha: Akaszthatunk kristályt az ablakba és növényekkel tehetjük még inkább otthonosabbá és harmonikussá, de ez érvényes sz össze helyiségre is.
  Mellékhelyiség: A toalett teteje mindig legyen lecsukva, mert az energia könnyen kisurranhat a laksunkból!
  Csak azokat a tárgyak ajánlott megtartani, amikhez kötődünk, amit viszont feleslegesnek tartunk és évek óta állnak a sarokban, azoktól szabaduljunk meg. 
  Végül: a rendetlenség és a por negatív energiákat vonzanak magukhoz.
  blog.xfree.hu
  • Blogger Comments
  • Facebook Comments
  Item Reviewed: Feng Shui térrendezés a lakásban Rating: 5 Reviewed By: Sandal - Bárány Tünde Nikoletta
  Scroll to Top