• FRISS

  Üzemeltető: Blogger.
  2013. október 31., csütörtök

  Tilos Halloween-bulit tartani Oroszországban

  A belügyminisztérium szerint a halottkultusz hatása alá kerülnek a fiatalok az egyre népszerűbb ünnep miatt.Stop-Halloween
  „A Halloween természetfeletti alakjai és a halottkultusz terjesztése negatív hatást gyakorolnak a gyerekek viselkedésére, ezért nem ünneplünk olyan ünnepet, amely a szélsőségeket dicsőíti.” – jelent meg az orosz belügyminisztérium internetes oldalán az üzenet egy nappal az ünnep előtt.
  A Halloween-bulikat azért tiltották be az ország omszki régiójának iskoláiban, mert az elmúlt években egyre több orosz fiatal kezdett el október 31-én hátborzongató jelmezt ölteni, hogy megünnepelje az angolszász ünnepet.

  Ezt az ortodox egyház egyáltalán nem nézte jó szemmel, mert szerintük, habár az emberek úgy vélik, hogy ez az egész vicces, a gonosz szellemek teljesen másképpen látják az egészet.
  Az egyház ezért a konzervatív lobbicsoportokkal karöltve tiltakozni kezdett az ünnep ellen, rámutatva arra, hogy az a halottkultusz hatása alá vonja a fiataljaikat. A belügyminisztérium pedig engedett ennek a nyomásnak.

  hir.ma

  • Blogger Comments
  • Facebook Comments
  Item Reviewed: Tilos Halloween-bulit tartani Oroszországban Rating: 5 Reviewed By: Sandal - Bárány Tünde Nikoletta
  Scroll to Top