• FRISS

  Üzemeltető: Blogger.
  2013. október 23., szerda

  Jamie Oliver csatát nyert a McDonald's ellen

  Jamie Oliver éppen most nyert egy csatát az egyik legnagyobb gyorsétterem-lánc ellen a világon. Miután Oliver megmutatta, hogy hogyan készül a McDonalds hamburger; az étteremlánc bejelentette, hogy megváltoztatja a receptet.
  Oliver szerint a zsíros marhahús részeit ammónium- hidroxiddal "mossák" át és töltelékként teszik a hamburgerbe. Oliver szerint ezen eljárás lefolytatása előtt ez az "étel" alkalmatlan az emberi fogyasztásra.
  A szakács és műsorvezető Jamie Oliver aki vállalta a gyorsétteremlánc elleni harcot, azt mondta: "Alapjában véve, mi egy olcsó terméket kapunk, amit igazából kutyaeledelnek készülhetne, s mégis az embereknek adják."
  Amellett, hogy gyenge minőségű a hús, az ammónium-hidroxid káros az egészségre. Oliver úgy hívja: "a rózsaszín iszap folyamat."
  "Miért tenne bármilyen értelmes emberi lény ammóniával teli húst a gyereke szájába?" Kérdezte a szakács, aki hadjáratot folytat a gyorsétterem ellen.
  Oliver egyik kezdeményezése,hogy bemutatja a gyerekeknek, hogyan készülnek a nuggettek. Miután kiválasztja a csirke legjobb részeit, a maradványokat ( zsír , a bőr és a belső szervek ) dolgozza fel a "nugget"-ben.
  Arcos Dorados a franchise- igazgató Latin-Amerikában, azt mondta ezt az eljárást nem gyakorolják a térségben. Ugyanez vonatkozik a termékekre Írországban és az Egyesült Királyságban, ahol a húst a helyi beszállítóktól szerzik be.
  Az Egyesült Államokban a Burger King és a Taco Bell már nem alkalmazza az ammóniát a termékeikben. Az élelmiszeripar használ ammónium-hidroxidot, mint anti-mikrobiális szert a húsok tartósításra, amely lehetővé tette, hogy a McDonald másképp használja ezt a szert a "nem ehető húsokhoz".
  Több mint zavaró, hogy mivel ammónium-hidroxidot " a gyártási eljárás " részének tekinti az USDA, és talán a fogyasztók nem tudják, ha a vegyi anyag van az élelmiszerben.
  A hivatalos honlapján a McDonalds cég azt állítja, hogy a hús azért olcsó, mert nagy a forgalmuk, sok ember fogyaszt és így lehetőségük van a húst olcsóbban megvásárolni a beszállítóktól, s legjobb minőséget szerzik be.
  A gyorsétteremlánc tagadta, hogy a döntés, miszerint változtatnak a recepten, kapcsolódik Jamie Oliver kampányához vagy annak eredményeihez.
  A weboldalon a McDonalds elismerte,hogy felhagytak a marhahús használatával a húspogácsák készítésénél.
  Videó:


  • Blogger Comments
  • Facebook Comments
  Item Reviewed: Jamie Oliver csatát nyert a McDonald's ellen Rating: 5 Reviewed By: Sandal - Bárány Tünde Nikoletta
  Scroll to Top