• FRISS

  Üzemeltető: Blogger.
  2013. október 9., szerda

  A világon egyedülálló jelenség a galaci földrengés-sorozat

  Külföldi szakemberek segítségét kérik a román geológusok a sorozatos galaci földmozgások rejtélyének megfejtéséhez. A térségben, Izvoarele község környékén kedden délelőtt újabb három földrengést észleltek.
  Tudor Prisecaru, az oktatási minisztérium kutatásért felelős államtitkára szerint a helyszínen méréseket végző kutatók azt mondják, a világon egyedi jelenséggel állnak szemben, ezért olyan országok geológusainak a segítségét kérik, ahol már találkoztak a galacihoz hasonló földrengés-sorozattal. Az államtitkár leszögezte: az elmúlt napok mérései és kutatásai azt mutatják, a földmozgások nem állnak kapcsolatban a közelben működtetett kőolajkutakkal.
  A Romania TV közzétett egy videófelvételt, amelyen jól lehet hallani a föld ropogását közvetlenül rengés előtt. Szeptember 23-ától mintegy 200 kisebb-nagyobb földrengés rázta meg a Galac megyei települést és környéket a lakosság rémületére. A helyiek a kőolajkitermeléssel és a térségben szeptember közepén keletkezett árvízzel hozták összefüggésbe a szokatlanul gyakori földtani eseményeket.

  maszol.ro
  • Blogger Comments
  • Facebook Comments
  Item Reviewed: A világon egyedülálló jelenség a galaci földrengés-sorozat Rating: 5 Reviewed By: Sandal - Bárány Tünde Nikoletta
  Scroll to Top