• FRISS

  Üzemeltető: Blogger.
  2013. szeptember 6., péntek

  Színek jelentései: Szürke

  Az elhatárolódás, az egyedüllét, szabadság, titkolózás vágyára utal. Az önként vállalt magányosság színe. Aki ezt a színt részesíti előnyben, nem akar feltűnést kelteni, de magáról azt gondolja, hogy más mint a többi ember. Titokban vágyik az elismerésre, tapasztaltnak érzi magát. Semlegességet, hivatalos távolságtartást mutat. Kifinomultságra, bölcsességre, állandóságra, érettségre, de szomorúságra is emlékeztet.

  A szürke a hamu és a köd színe, ezáltal a szomorúság, a melankólia, az unalom, a fásultság, az egyhangúság jelképe.
  A keresztény szimbólikában a test halálát és a lélek halhatatlanságát jelképezi. Ebben az értelemben vált az egyházi közösségek, a rendek megkülönböztető színévé.
  A szürke a színek ellentéteként a semlegességet, a hétköznapiságot jelenti. A szürke szín inspirálja az alkotó szellemű embereket. A szürke komplementáris a narancssárgával és ez a színkombináció exkluzívan hat. A szürke a kompromisszum színe, mert a fehér és a fekete között van. Habár a szürke színű térség monoton hatású is lehet, ezért a semleges felületek jó hátteret biztosítanak azoknak a tárgyaknak, amelyeket szeretnénk kihangsúlyozni. A sötétszürke szín alkalmazása nagy felületeken, gyengén megvilágított helyeken depressziós érzést vált ki és csökkenti a benne tartózkodó személy éberségét.

  A két szélsőség között elhelyezkedő szürkének a negatív mellett pozitív jelentései is vannak. Ez az intelligencia, az agy szövetének, a szürkeállománynak a színe. Az "ősz szakállú" nem egyszerűen idős embert jelent, hanem gyakran nagy tudású bölcsre utal.

  Szürke megerősítés: "Időt szánok arra, hogy eldöntsem, merre akarok haladni."

  Szimbolikus jelentése: öregkor, ősz haj, hamu, elmúlás, tisztelet, alázat. Semleges szín, az érzések hiányát fejezi ki. Eltűnő életenergia, élettelenné válás.
  Érzelmi jelentése: levertség, tehetetlenség, közöny, pesszimizmus.

  Mit árul el rólam, ha (nagyon) szeretem a ezüstöt?

    A középút embere vagyok, kiegyensúlyozott és néha semleges. Nyitottság és könnyedség jellemez. Lételemem az elegancia. A holdhoz érzem nagyon közel magam.

  Hogyan használjam a ezüst színt?

    Használd az ezüstöt ha feszültségoldásra van szükséged! Jó hatása lehet ha elfogulatlanul szeretnél vizsgálni egy helyzetet. Harmonizál, erősíti a nőiességet.

  Feng Shui

    Ha a lakásban szeretnék ezzel a színnel dekorálni, azt a segítőkész emberek, utazás és a kreativitás, gyerekek (fém elem) területén tegyük. Ide lehet még a szürke, bronz, króm vas, réz színeket ill. ezekből készült tárgyakat is használni. A kiválasztott minta pedig legjobb ha a ellipszis vagy kör.

  A szürke szín jelentése különböző kultúrákban:
  Európa: szegénység, egyszerűség
  Közzétette: www.fenyorveny.hu
  Ha tetszett a cikk, oszd meg ismerőseiddel is, vagy iratkozz fel a napi hírlevélre, hogy ne maradj le a friss hírekről!
  • Blogger Comments
  • Facebook Comments
  Item Reviewed: Színek jelentései: Szürke Rating: 5 Reviewed By: Sandal - Bárány Tünde Nikoletta
  Scroll to Top