• FRISS

  Üzemeltető: Blogger.
  2013. szeptember 6., péntek

  Színek jelentése: Fehér

  Tisztaság, teljesség, eredetiség, nyitottság, egyenlőség…
  A menyasszonyi ruha fehér színe is a tisztaságot jelképezi. A fehérben egyensúlyban van a többi szín, ezért is a leghűvösebb szín.A fehér a lelki megmentő. Előhozza a reményt és a békességet. Azonban a túl sok fehér használata nem előnyös. Mert ürességérzetet és frusztrációt okozhat. Ezért nem szabad kisgyermekek szobáját fehérre festeni.

  A Fény, a tisztaság, a differenciálatlanság, a transzcendencia, a tökéletesség, az egyszerűség jelképe.
  Lunáris szín, a női princípium szűzi aspektusát jelzi.
  Az égi istenek állatainak színe, így pl. Zeusz, mint fehér hattyú; a Buddha születését jelző álom elefántja; a Szentlélek galambja.
  A fehér szoros kapcsolatban áll a halállal és az ehhez kapcsolódó rituális tárgyakkal (halotti lepel, gyertya), jelképezi a szellemeket és a kísérteteket.
  A hinduizmus Kozmikus Tojásának színe, amely az állandóság és örökkévalóság megvalósulása.
  Kínában a gyász színe. A fehér tigris az őszre, az érett életkorra utal, maszkokon pedig a ravaszságot jelzi.
  A fehér virág a gyermekáldást jelenti.
  Ártatlanság értelemben jelenik meg Athénban, ahol az Areioszpagosz bírái fehér kövekkel szavaztak a vádlott felmentése mellett.
  A keresztény hagyományban az öröm és a vigasság hordozója. A szentséghez, Istenhez tartozó szín, valamint a feltámadás színe.
  A fehér ruha a tisztaságot, a szüzességet, a lélek győzelmét jelenti az anyag felett.
  A béke és a jóakarat kifejezője; erre utal Noé fehér galambja és a békekövetek fehér zászlója

  A fehér szín jelentése
  A fehér színnel kapcsolatban a fényre, a jóságra, az ártatlanságra, az egyszerűségre, a szüzességre asszociálunk. Leginkább a tökéletesség színéhez társítjuk.
  Ezek mellett a fehér szín a biztonságot, egyszerûséget és tisztaságot is szimbolizálja. A feketével ellentétben leginkább pozitív jelentése van. Sikeres kezdetet is jelenthet.
  A címertanban a fehér jelentése a hûség, kötelességtudás és egyszerûség.
  A hirdetésekben a fehér utalhat a frissességre és tisztaságra, mert egyben a friss hó színe is ez. High-tech témában is bátran használhatod, mert egyszerûséget (egyszerû kezelhetõséget) sugallmaz.
  Megfelelõ szín a különbözõ jótékonysági szervezetek számára is, hisz az angyalokat legtöbbször fehér ruhában ábrázolják.
  Továbbá a fehér megfelelõ szín a kórházak, orvosok számára is (sterilitást, tisztaságot sugallmaz), így ajánlhatod az egészségügyben dolgozó ügyfelek számára is.
  Étkezésben és élelmiszerekkel kapcsolatban leginkább a könnyûséget, a zsírszegény ételeket és a tejtermékeket jelenti.

  A fehér szín gyógyító hatása:

  Más színekkel kombinálva a legjótékonyabb. Amikor valamelyik szín elhalványul, használjunk hozzá fehéret. Ha valaki nehezen nyílik meg, szinte meg van fagyva, akkor érdemes fehér színt használni, hogy felfrissülhessen a többi szín, ezáltal jobb hangulatba kerülhet.

  A fehér és a tiszta fény egyenlő mértékben tartalmazza a spektrum minden színét, a különbség az, hogy a fehér a visszavert ragyogás, a tiszta az átlátszó fényforrás, itt most egy minőségbe vesszük a két színt.
  Szimbolikus jelentése: tisztaság, szűziesség, ártatlanság, könny, tiszta lap, új kezdet. Tiszta értelem és érthetőség. Megvilágosodás, megtisztulás.
  Érzelmi jelentése: minden érzelem felerősödését, a szenvedést és a szenvedés megértését, a visszafojtott könnyeket jelképezi. A szín segítségével, akár a könnyek által, megtisztulhatunk. A túl sok fehér gátat vet gondolataink szabad áramlásának, ürességérzetet és frusztrációt okozhat.

  Mit árul el rólam, ha (nagyon) szeretem a fehéret?

    Törekszem a teljességre az élet minden területén. Precizitás és elegancia jellemez. Jóban vagyok magammal. Szeretek tisztán látni. Kapcsolataimban odaadó vagyok.

  Hogyan használjam a fehér színt?

    Használd a fehéret bizonytalan, tisztázatlan helyzetekben! A holdkő az érzelmi tisztázásban, a hegyikristály a gondolati tisztázásban segít. A gyémánt pedig a legmagasabb szellemi képességek megélését támogatja. (Mikor is lesz a következő születésnap, hogy kérhessük ajándékba?) ez nekem már itt sok, egyszer már elsütötted.

  Feng Shui

    Ha a lakásban szeretnék ezzel a színnel dekorálni, azt a szerelem, házasság (föld elem) területén tegyük. Amennyiben a területhez tartozó anyagokra szeretnénk odafigyelni, javasolt a tégla, porcelán, kerámia, márvány, kristály, gipszkarton használata. A kiválasztott minta pedig legjobb ha a függőleges csíkozás. Ami a berendezés tárgyakat illeti, inkább a lapos szekrények javasoltak.
  A fehér szín jelentése különböző kultúrákban: 
  Európa nagy része: házasság, béke, tisztaság, kórház, szentség
  Olaszország: halál és temetés
  Ázsia nagy része: temetés, hideg, sterilitás
  Kína: halál, gyász, öregség, szerencsétlenség
  India: boldogtalanság, halál, újjászületés
  Japán: gyász
  Etiópia: betegség, tisztaság
  Nigéria: jó szerencse, béke
  Dél-Afrika: jóság
  Zambia: jóság, tisztaság, jó szerencse
  Egyiptom: státus
  Irán: őszinteség, béke
  Új-Guinea: jólét
  Közzétette: www.fenyorveny.hu
  Ha tetszett a cikk, oszd meg ismerőseiddel is, vagy iratkozz fel a napi hírlevélre, hogy ne maradj le a friss hírekről!

  • Blogger Comments
  • Facebook Comments
  Item Reviewed: Színek jelentése: Fehér Rating: 5 Reviewed By: Sandal - Bárány Tünde Nikoletta
  Scroll to Top