• FRISS

  Üzemeltető: Blogger.
  2013. szeptember 6., péntek

  Színek jelentése: Barna

  Barna - kiegyensúlyoz
  Fáradt, talán szomorkás és nyomott a kedélye? Bizonyára gyakran nyúl ilyen hangulatban egy szelet csokoládéhoz, iszik kávét, teát, vagy szív el egy cigarettát. Mindez barna, mégpedig nem véletlenül! Nem, nem a koffein ébren tartó erejére, hanem a földszín nyugtató, kiegyenlítő, harmonikus hatására gondolunk. Kicsit feléleszti, ha depresszív, és megnyugtatja, ha túlpörgött vagy kapkodó. Az egyetlen gond a barna dolgokkal, hogy az ember nagyon tud hozzájuk ragaszkodni. Márpedig a függőség nagyobb károkat okozhat, mint amekkora hasznot hoz. Persze a barnának van még egy meglepő titka...
  Hatása testünkre: ... szexuális vágykeltő. Barna fűszer formájában a borban (szegfűszeg vagy fahéj), vagy desszertként (legyen mondjuk csokipuding) egyformán jó formába hozza randi előtt.

  Tipp: Ha rosszul érezzük magunkat, mennyünk kertészkedni! Hihetetlen gyógyító ereje van a kertészkedésnek, főleg ha még ültetünk is valamit!

  Ez a szín a Földdel kapcsolatban rengeteg mindenre emlékeztet minket. Az emberi és állati világban is erős jelentéssel bír- ez a bőr, a haj és a szemek színe. A gazdag rezes színű tigrisszem kőnek több, a barnával kapcsolatba hozható tulajdonsága is van. Megszilárdító hatással bír, segít megmaradnunk a helyes úton, és segít abban is, hogy energiáinkat az előttünk álló feladatra összpontosítsuk, ahelyett, hogy mindenfele eltékozolnánk őket. A barna a földanya színe, mely táplálja és fenntartja a születés és a halál, a növekedés és pusztulás soha véget nem érő körforgását.

  Barna megerősítés: "Bízom magamban, és megvan mindenem, amire szükségem van."

  A föld színe, ebből adódik anyaság, gondoskodás, termékenység, szorgalom jelentése.
  Mint anyagi szimbólum, az ösztönszféra kifejezője is.
  Már az ókorban felveszi a vezeklés, az egyszerűség, az alázat értelmet.
  A középkorban az alábbi jelentések tartoznak hozzá: hallgatagság, az evilági hívságok megvetése, szegénység; ezért lesz a ferences szerzetesrend öltözetének színe.

  A barna szín jelentései: születés-elmúlás
  Szilárdság, megbízhatóság, önuralom…
  A barnát kedvelő személy szereti a biztonságot és gyakran merengő. A barna szín gyógyító hatása:
  A barna nem hagyja, hogy megbetegedjen, mert az a gyengeség jele. Azonban a túl sok barna rossz hatással is lehet életünkre. Gyakran küzdelemként élik meg az életet. Emiatt visszahúzódóvá is válhat az ember.

  Szimbolikus jelentése: föld, termékeny talaj, földhözragadtság, hagyományok. Harmóniát teremt családunkban, otthonunkban, az anyagi létben, a test szükségleteiben, egészségi állapotunkban. Biztonságot adó, megnyugtató, a természetességet szimbolizálja.
  Érzelmi jelentése: lemondás, bánat, bűnbánat, megbízhatóság. A barna színhez való erős vonzódás gyakran azt jelzi, hogy az egyén bizonytalan, alacsony az önbecsülése, fél tehetségének teljes kibontakoztatásától, a megrekedtség érzése veszi hatalmába. Hiányzik a biztonság, a szilárdság, a megbízhatóság és az önuralom az életéből. A gyökerek, a család és az otthon vágyát jelzi. A barna érzelmi biztonságot, testi kényelmet, nyugalmat ad.

  Mit árul el rólam, ha (nagyon) szeretem a barnát?

    Megbízható, kiszámítható ember vagyok. Józan gondolkodás jellemez, két lábbal állok a földön. Fontos számomra a biztonság és a stabilitás. Egészséges önbizalommal rendelkezem. Hűséges vagyok.

  Hogyan használjam a barna színt?

    Bizonytalanabb időszakokban egyél több diót, magvakat, lencsét vagy például hajdinát.

  Feng Shui

    Ha a lakásban szeretnék ezzel a színnel dekorálni, azt az önművelés, tudás (föld elem) területén tegyük. Ide lehet még a terrakotta színt is használni. Amennyiben a területhez tartozó anyagokra szeretnénk odafigyelni javasolt a kő, tégla, porcelán, kerámia, márvány, kristály, gipszkarton használata. A legjobb kiválasztott minta pedig a függőleges csíkozás. Ami a berendezés tárgyakat illeti, inkább a lapos szekrények javasoltak.

  A barna szín jelentése más kultúrákban:

  Európa: földi, egészség
  Egyesült Államok: élelmiszerek csomagolásának nagysikerű színe
  India: gyász
  Kolumbia: bátortalanság, visszatartás
  Nicaragua: elutasítás
  Ausztrália (őslakosság): a föld színe
  Közzétette: www.fenyorveny.hu
  Ha tetszett a cikk, oszd meg ismerőseiddel is, vagy iratkozz fel a napi hírlevélre, hogy ne maradj le a friss hírekről!

  • Blogger Comments
  • Facebook Comments
  Item Reviewed: Színek jelentése: Barna Rating: 5 Reviewed By: Sandal - Bárány Tünde Nikoletta
  Scroll to Top