• FRISS

  Üzemeltető: Blogger.
  2013. szeptember 7., szombat

  Gyűrűóra, az új magyar találmány


  Szikszai Gusztáv különleges találmányára csodálkozott rá az egész brit sajtó.  A világon azon fáradoznak a szakemberek, hogy az okostelefonok után, most az okosórák váltsák fel a régi technikát. Szikszai Gusztáv azonban nem követte a divatot, hanem saját útra lépett, aminek köszönhetően létrehozta a gyűrűórát.
  A 26 éves, magyar feltaláló azért találta ki, a különleges gyűrűt, ami LED-es technológiával mutatja az időt, mert szereti az órákat, csak éppen nem a csuklóján viselve. A brit sajtót is elvarázsoló gyűrűórát, jelenleg egy töltőpárnán lehet feltölteni, de már gondolkodnak azon, hogy hogyan lehetne az ujj mozgatásával is működésre bírni.
  A rozsdamentes acélból készült gyűrűórán úgy lehet megnézni, hogy mennyi az idő, hogy előtte megcsavarjuk az ujjunkon, és akkor egy percre felvillan a pontos idő. Az ékszernek is tökéletes, három milliméter vastag, nem túl nagy találmány, erre a rajta található három kis henger segítségével képes, ugyanis azok az óra, a perc, és a másodpercek kijelzéséért felelnek.
  A különleges gyűrűórát jelenleg még nem lehet megvásárolni, de a feltaláló azt tervezi, hogy 2014 tavaszán már forgalmazásba kerül, igaz nem lesz olcsó, ugyanis 135 fontot kell érte kifizetni, ami 45 ezer forintnak felel meg.
  (Forrás: kurir.hu)
  • Blogger Comments
  • Facebook Comments
  Item Reviewed: Gyűrűóra, az új magyar találmány Rating: 5 Reviewed By: Sandal - Bárány Tünde Nikoletta
  Scroll to Top