• FRISS

    Üzemeltető: Blogger.
    2013. szeptember 2., hétfő

    Ezért ne dobd ki a tojáshéjat, használd inkább fel!

    Tojás nélkül nincs háztartás, beltartalma egészséges, külseje pedig sokféle módon hasznosítható.
    Jó súrolószer, jó a növényeknek és állatoknak, az arcbőrnek, de a lefolyónak is. Íme öt hasznos tipp a tojáshéj újrahasznosítására.
    1. Keverjük össze szappanos vízzel az összezúzott tojáshéjat, ezzel karcmentesen, de alaposan lesúrolhatjuk edényeinket.
    2. Daráljuk le a héjat, tegyük bele a konyhai mosogató szűrőjébe, hogy felfogja a maradékot. Szép lassan olyan kicsik lesznek a darabok, hogy távozni tudnak a lefolyóban.
    3. Az összezúzott héjaknak a növények is örülni fognak, hiszen magas kalciumtartalma jót tesz a palántáknak, a meztelen csigák viszont utálják.
    4. Kozmetikumként is használhatjuk, arctisztítónak nagyon apróra zúzzunk össze a jól megmosott tojáshéjat, és azt keverjük össze a fehérjével. Az így kapott krémet addig hagyjuk az arcon, míg megszárad, utána bő vízzel mossuk le. Hogy a sárgája se vesszen kárba, dörgöljük be a hajtövekbe, és 15 perc után mossuk le. Ez a módszer elsősorban a zsíros fejbőrűeknek ajánlott.
    5. Ha a tojáshéjakat a sütő legmagasabb fokozatán fél óráig sütjük, majd összetörjük, remek kalciumpótlót nyerünk a kutyáknak. Mivel a baktériumok a magas hő hatására elpusztultak, nyugodtan keverhetjük a zúzalékot az ebek ételébe.


    • Blogger Comments
    • Facebook Comments
    Item Reviewed: Ezért ne dobd ki a tojáshéjat, használd inkább fel! Rating: 5 Reviewed By: Sandal - Bárány Tünde Nikoletta
    Scroll to Top