• FRISS

  Üzemeltető: Blogger.
  2013. szeptember 25., szerda

  Egészséges fogyás mandulafogyasztással


  Az elhízás sajnos manapság minden korosztályt érint, a nyugati világban milliókat. Egy, a Journal of Obesity című folyóiratban publikált tanulmány sokak számára azzal a meglepő eredménnyel szolgált, miszerint a mandula, magasabb olaj- és kalóriatartalma ellenére nemhogy hizlal, hanem még segíti is a fogyást.

  Ha a test nem kap elegendő mennyiségű tápanyagot, állandó ingereket küld, melyek hatására folyamatos éhségérzet alakul ki, ezért éreznek szüntelen sóvárgást az egészségtelen, tápanyaghiányos étrenddel rendelkező elhízottak. A mandulafogyasztás pedig segít megtörni ezt az ördögi kört, hiszen bővelkedik a tápanyagokban, az egészséges telítetlen zsírsavakban, fehérjében, és rostban is, ami segíti az emésztést és teltségérzetet kelt.
  A tévhittel ellentétben a mandula rendszeres fogyasztása nem a hízást, hanem éppen ellenkezőleg, az egészséges fogyást segíti elő.
  A mandula fehérjetartalma a húséval vetekszik, ráadásul rosttartalma magas, amely meggátolja a zsír és a fölös kalóriák megemésztését, amik így távoznak a szervezetből, ezért egészséges alternatívát nyújt azok számára, akik aggódnak a húsfogyasztás csökkentésével járó fehérjeadag kiesésétől.
  A mandula olajsavat tartalmaz, ami egy telítetlen zsírsav. A legnagyobb arányban az olíva bogyóban található meg, de a mandula is sokat tartalmazza és jól ismert koleszterinszint csökkentő hatásáról. 
  Kutatások kimutatták, hogy a mandulafogyasztás drámaian csökkenti az LDL, vagyis a „rossz” koleszterinszintet, így hosszú távon jelentősen csökkenti a szív- és érrendszeri megbetegedések kockázatát.
  Az olajos magvak, élükön a mandulával és a dióval, E-vitaminban nagyon gazdagok, mely alapvető szerepet játszik az érrendszer karbantartásában. Körülbelül 20 dkg mandula fedezi testünk napi E-vitaminszükségletének 40%-át.
  További kutatások arra jutottak, hogy a mandulában található fitotápanyagok a koleszterinszint csökkentésén és a szívbetegségek megelőzésén kívül még a daganatok kialakulását is segítenek megelőzni.
  Világosan látszik tehát, hogy a mandulafogyasztás nemcsak az egészséges fogyást, de a hosszú távú egészséget is számos módon segít elérni, fogyasszunk hát minél gyakrabban mandulát!


  http://drtihanyi.com
  • Blogger Comments
  • Facebook Comments
  Item Reviewed: Egészséges fogyás mandulafogyasztással Rating: 5 Reviewed By: Sandal - Bárány Tünde Nikoletta
  Scroll to Top