• FRISS

    Üzemeltető: Blogger.
    2013. július 18., csütörtök

    A Himalája só kedvező hatása a szervezetre


    Az emberek többsége nem is tudja, hogy az asztali sót kb. 650 C fokon szárítják. A legtöbb étteremben megtalálható asztali só 97,5%-a nátrium-klorid (NaCl), amit szervezetünk nem képes tökéletesen megemészteni, így az gyulladásokat és más krónikus betegségeket okozhat szervezetünkben. 
    Ezzel szemben a Himalája kristály só kiváló alternatívája az asztali sónak, emberi fogyasztásra tökéletesen alkalmas. A valódi Himalája só több millió éve „pihen” a méreganyagoktól és szennyeződésektől elzárva, ellentétben az óceánokban található sóval. És ami a legjobb, a Himalája só 84 természetes ásványi anyagot tartalmaz, azokat, amelyek természetes formában megtalálhatók testünkben is. 
    A Himalája só jódban gazdag, így hozzájárul a pajzsmirigy egészséges működéséhez. 

    A Himalája só legkedvezőbb tulajdonságai:

    -    szabályozza a szervezet vízháztartását
    -    fenntartja a sejtek ideális pH egyensúlyát
    -    segít a normál vércukorszint megőrzésében
    -    javítja a szív és tüdő működését
    -    erősíti a csontokat
    -    csökkenti az izomgörcsök kialakulását

    A jód szerepe a pajzsmirigy egészséges működésében

    A jód egy nélkülözhetetlen elem a pajzsmirigy egészséges működéséhez. Annak érdekében, hogy el tudja látni fontos feladatait (anyagcsere szabályozás, méregtelenítés, stb.) megfelelő mennyiségű jódot kell bevinnünk szervezetünkbe.  
    A jód hiánya az alábbi tüneteket okozhatja:
    -    duzzadt pajzsmirigyek
    -    fáradtság
    -    meggyengült immunrendszer
    -    anyagcserezavarok
    -    hízás
    -    idegesség, depresszió

    Jódban gazdag ételek:

    -    tenger gyümölcsei
    -    tőzegáfonya, eper
    -    Himalája só
    -    burgonya
    -    dió, brazil dió, pekán dió

    drtihanyi.com
    • Blogger Comments
    • Facebook Comments
    Item Reviewed: A Himalája só kedvező hatása a szervezetre Rating: 5 Reviewed By: Sandal - Bárány Tünde Nikoletta
    Scroll to Top