• FRISS

  Üzemeltető: Blogger.
  2013. július 2., kedd

  6.1-es földrengés rázta meg Indonéziát (2013.júl.2.)

  6.1-es földrengés rázta meg Indonéziát kedden. Az emberek kifutottak a házaikból Szumátra szigetén. 10 ember szenvedett sérülést, 17 lakás megrongálódott - mondta Mr. Fauzi a Benermeriah kerületi katasztrófa hivataltól.

  Fordítás: SandalPhon
  Forrás: cnn.com

  A legfrissebb jelentések szerint egy ember meghalt és legalább ötvenen megsérültek.A Richter-skála szerinti 6,1-es földrengés rázta meg helyi idő szerint kedd délután az Indonézia nyugati részén található Aceh tartományt. A rengés epicentrumát 10 kilométeres mélységben, Bireun településtől 55 kilométerrel délre regisztrálták. A hatóságok szerint kizárt, hogy szökőár is keletkezhet.A Detik című helyi napilap tájékoztatása szerint a földmozgás következtében számos épület megrongálódott a tartomány több településén, és mintegy 50 sérültet szállítottak kórházba.A thaiföldi szeizmológiai hivatal azt közölte, hogy a rengést érezni lehetett a főváros, Bangkok néhány magas épületében és a turisták körében népszerű Phuket szigetén is, károk azonban sehol nem keletkeztek.

  Forrás: hir24.hu
  • Blogger Comments
  • Facebook Comments
  Item Reviewed: 6.1-es földrengés rázta meg Indonéziát (2013.júl.2.) Rating: 5 Reviewed By: Sandal - Bárány Tünde Nikoletta
  Scroll to Top