• FRISS

  Üzemeltető: Blogger.
  2013. május 30., csütörtök

  Kisbolygó halad el mellettünk


  Május 31-én este, magyar idő szerint 22.59-kor megközelíti a Földet egy hatalmas, kb. 2,7 km átmérőjű kisbolygó. A becslések szerint 5,8 millió km-re halad el tőlünk. Ez a Föld-Hold távolság 15-szöröse. 

  A 1998 QE2 jelű aszteroida mérete miatt a legnagyobb földközeli objektumok közé tartozik. Becsapódásától nem kell tartani, de ahhoz már elég közel lesz, hogy a kutatók alaposan megvizsgálhassák. 


  Nézd meg a kisbolygó útját:


  A kisbolygó érkezése előtt és távozása után is antennákkal, radarokkal kísérik útját. A Goldstone és Arecibo nevű radarokkal nagy felbontású (3,75 m-es) felvételek készülhetnek a felszínről. A csillagászok tanulmányozhatják az 1998 QE2 méretét, alakját, forgását, felületét és következtetni tudnak származására. A mérésekkel meg tudják állapítani az aszteroida távolságát és a sebességét, kiszámíthatják a pályáját és további mozgását, haladását.


  Jelenleg nem kell tartani attól, hogy veszélyesen megközelíti a Földet. Következő látogatása kb. 200 év múlva várható. Ha egy ekkora test elérné bolygónkat, az a becsapódás következtében fajok teljes kipusztulását okozhatná.  Forrás: szeretlekmagyarorszag.hu
  • Blogger Comments
  • Facebook Comments
  Item Reviewed: Kisbolygó halad el mellettünk Rating: 5 Reviewed By: Sandal - Bárány Tünde Nikoletta
  Scroll to Top