Dr. Paul Roberts és Dr. Schmidt állítják, hogy találtak egy igazi sellőt a mélytengeri kutatás közben Grönlandon. Grönlandi tengerkutatók munkájuk közben egy tengeralattjáróról készítettek képeket, amikor is hirtelen egy sellőre hasonlító lény jelent meg és rátenyerelt az ablakra.Mindez március 6-án grönland-i tengernél történt és látható, hogy a kutató össze is rezzen, amikor a lény megjelenik.Az érintett területre a kormány nem sokkal később bevezette az olajfúrás-moratóriumot, hogy a vizek háborítatlan élővilágát ne háboríthassák. Mindezt a Greenpeace is üdvözölte.Az Animal Planet pedig megkérdezte a tudósokat, köztük, dr. Torsten Schmidt-et, bemutatva a felvett képsorokat,hogy mi a véleményük arról, amit láttak. Többször le is játsszák a hihetetlen felvételt, megállítva azt, hogy az arca is látható legyen az idegen lénynek.Ez egy ősi intelligens faj, amely eddig rejtve volt az emberiség elől és az óceánokban él? Akkor az idegenek lehet, hogy a föld alól a vízből jönnek?

 
Jóval ritkább, hogy egy tudományos ismeretterjesztő csatorna mutat be kamu-dokumentumfilmet. Az Animal Planet azonban jó reklámlehetőséget látott a dologban és nem kellett csalódniuk. Nézettségi rekordot döntött náluk a Mermaids: The New Evidence című film, amiben állítóleg egy sellő bukkan fel pár másodpercre.

A híressé vált videó fentebb!
A pár másodpercnyi képkocka köré azután hosszú "dokumentumfilm" készült, ahol stúdióba hívott "szakértővel" elemezték a látottakat, feldolgozták a történelmi előzményeket, külső helyszíneket kapcsoltak, és újra és újra lejátszották a lény felbukkanásáról rögzített képsorokat, mindezt sejtelmes zene kíséretében.

Itt a teljes dokumentumfilm:

A filmet csak az Egyesült Államokban 3,6 millióan látták. Pillanatokon belül hatalmas vita robbant ki a nézők és a netezők közt arról, létezhet-e egy ilyen lény. Hiába volt ott a végén egy felirat, hogy mindez fikció, a stáblistát valószínűleg csak nagyon kevesen nézték végig.
A CNN külön riportban mutatta be, hogy hamis a film:
Érdekesség, hogy a 17 éve működő Animal Planet nézettségi csúcsát eddig sem egy hagyományos természetfilm tartotta hanem a Puppy Bowl, amiben kiskutyák játszottak egy amerikai futball-pályán, illetve egy másik fikciós alkotás, , a Dragons: A Fantasy Made Real. Ez utóbbi a sárkányokról szólt.
A sellős film a bizonyíték rá, hogy az emberi hiszékenység határtalan, de ugyanakkor érdemes elgondolkodni azon is, hogy mennyi mindent nem tudunk még a tengerek világáról.
Egy korábbi film arról, hogy "megtalálták egy sellő testét":
Forrás: szeretlekmagyarorszag

Oszd meg vagy küldd tovább: / Share To:

Post A Comment: